≫ 

SD Radnički - priča koja traje 98 godina (FOTO)

Delegacija SDR položila je u subotu vence na tri različite lokacije u gradu povodom obeležavanja 98 godina postojanja Radničkog

  • 0
SD Radnički, polaganje venca, 98 godina postojanja Foto: Promo

Sportsko društvo Radnički je obeležio 98 godina svog postojanja polaganjem venaca na tri lokacije.

Delegacija SDR polagala je vence u sastavu: predsednik skupštine Ljubinko Veselinović, predsednik UO Saša Jovanović, generalni sekretar Stanka Pejović, košarkaški Žarko Vučurović, predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović i Momir Kecman, bivši rvač i nosilac Nacionalnog priznanja.

Prvi venac je položen na spomen ploču Prirodno - matematičke gimnazije, gde je davne 1920. osnovano SD Radnički od strane 15-ak zanatlija različite strukture.

Zatim na spomenik na Terazijama, gde je u toku Drugog svetskog rata obešen jedan od članova SDR Svetislav Milin.

Nažalost, delegacija je konstatovala da je spomen ploča sa imenima obešenih u toku Drugog svetskog rata nestala, te da je najverovatnije ukradena.

Treći venac je položen na spomen ploče Sportskog društva.

Svečanosti su prisustvovale ličnosti iz gradske strukture, brojni sportisti, javne ličnosti, glumci, pevači... Među njima su bili predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović, Bata Đorđević, Ivan Bekjarev, Bane Ekser i mnogi drugi.

Foto: Telegraf
Foto: Promo
Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA