≫ 

Palo prvo "čišćenje" u NBA, Dejvis i Holidej pometlali Portland, Fila na pobedu od polufinala (VIDEO)

Dejvis ubacio 47 poena, Džru 41 za 4:0 u seriji sa Trejlblejzersima

  • 0

Ako se po prvoj rundi serija doigravanja poznaje, biće ovo jedna od najboljih NBA sezona koje smo gledali poslednjih godina.

Varničilo je i u Nju Orleansu i u Majamiju, gde je Filadelfija, nakon što je gubila gotovo čitav meč, savladala Hit drugi put zredom (106:102) i povela u seriji prve runde na Istoku 3:1, pa je sada samo pobeda deli od plasmana drugu rundu.

A palo je i prvo "čišćenje"...

>>> Kipi od tenzije u Majamiju, Dragić "patosiran" posle bezobrazluka igrača Filadelfije (VIDEO)

Fenomenalni Entoni Dejvis predvodio je Nju Orleans Pelikane do četvrte pobede protiv Portlanda za trijumf od 4:0 i plasman u polufinale na Zapadu - 131:123!

Nezaustavljivi "Obrva" Dejvis meč je završio sa 47 poena i svaki je bio jednako bitan u bici koja je bila od velikog značaja za sastav iz Luizijane, kao i svaki od 41 koliko je na svom kontu imao maestralni Džru Holidej.

Lideri domaćeg tima zajedno su postigli više poena nego svi ostali igrači u pobedničkom timu i jasno je da njima pripadaju sve počasti za fantastičan meč, ali i za seriju koju su odigrali Pelikani protiv trećeplasirane ekipe iz regularnog dela sezone.

Na drugoj strani, Mekalum je briljirao sa 39 poena, ne i Lilard koji je stao na 19 (1/5 za tri), Aminu je dodao 27, a Nurkić 18 - ipak, sve to je i dalje bilo malo da se "ponište" nestvarne napadačke partije tandema Pelikana Dejvis-Holidej.

Bilo je velike nervoze gostiju kojima je sezona visila o koncu, pa je došlo i do sukoba između rezervnog centra Trejlblejzersa Zeka Kolinsa i pleja domaćeg tima Redžona Ronda krajem prvog poluvremena. Kolins je žestoko išao na Holideja u skoku, što nije prošlo nezapaženo kod Ronda, koji je izbio loptu iz ruke igrača gostiju, a ovaj reagovao u momentu. Gurnuo je Ronda pošto mu se ovaj gotovo prilepio glavom u grudi, došlo je do meteža, no strasti su se brzo smirile.

U Majamiju, Filadelfija je pokazala moć i opravdala reputaciju ekipe spremne da ide do kraja ove sezone.

Predvođena "rukijem" kakav se odavno nije pojavio, Benom Simonsom, Fila je savladala Hit za 3:1 u seriji pred dva nova duela u Filadelfiji.

Simons je upisao "tripl-dabl", 17 poena, 13 skokova i 10 asistencija, čime je još jednom istakao najozbilniju kandidaturu za novajliju godine.

Najefikasniji je bio prekaljeni šuter Džej Džej Redik sa 24 poena, Embid je dodao 14...

Kod domaćina, Vejd je ponovo zablistao, ovoga puta sa 25 poena, uz njega Majami je "gurao" i Goran Dragić, on sa 20 poena, Džejms Džonson je dodao 15...

Dve "meč lopte" Seventisiksersi će imati za prolaz u polufinale Istoka - samo dve godine pošto su regularni deo sezone završili sa deset pobeda.

VIDEO: Kevin Durant - drago mi je što je Bogdan u NBA ligi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA