Kokoškov razgovarao sa čelnicima Finiksa, sve je bliži klupi Sansa!

Naš stručnjak je na korak do velikog priznanja u NBA

  • 1

Igor Kokoškov, naš košarkaški trener koji je trenutno pomoćnik u Juti, na korak je do posla u Finiksu koji traži šefa stručnog štaba!

Kako prenose lokalni mediji, Kokoškov je imao telefonski razgovor sa čelnicima Finiksa između druge i treće utakmice plej-ofa koji Juta igra protiv Oklahome, pa bi posle opipavanja pulsa moglo da dođe do ozbiljnijih pregovora.

Kokoškov je cenjen  zbog dugog iskustva u NBA, ali je uz to imao i senzacionalan uspeh sa reprezentacijom Slovenije koja je na poslednjem Eurobasketu osvojila zlato.

Takođe, tu je pokazao da ume vanserijski da upari dvojicu spoljnih igrača kod kojić će lopta biti najviše (Dragić i Dončić), sada to od njega očekuju da uradi sa Bukerom i Džeksonom u Finiksu.

Sansi nisu videli plej-of osam godina, bliyu su prvog pika na draftu i zato hoće da naprave pravi izbor sa stručnjakom, a jedan od kandidata bio je još David Blat.

Ipak, Blat je imao neformalne razgovore sa čelnicima, ali je u odmaklim razgovorima sa Njujork Niksima.

Kokoškovaj e čak preporučio nekadašnji prvi trener Sansa Alvin Džentri.

- On ima veliko internacionalno trenersko iskustvo. Veoma je spreman da bude prvi trener, razume igru, ima sjajan lični odnos sa igračima. Sjajan temperament. Biće sjajan izbor - reklamirao je Džentri već Kokoškova.

Uz Blata, Majk Badenholcer više nije opcija, a kako vreme odmiče, šanse Kokoškova rastu.

Daljinac

(Telegraf.rS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA