Budućnost održala sastanak sa Evroligom: Evo šta prvak ABA lige mora da ispuni kako bi igrao ovo takmičenje!

Podgoričani će biti pod stalnim monitoringom Evrolige

  • 9

Čelnici KK Budoćnost, predvođeni predsednikom Draganom Bokanom, održali su sastanak sa prvim čovekom Evrolige Đordijem Bartomeuom.

Ovu vest, ali i detalje sastanka, objavio je podgorički klub na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Takođe, preneli su Bokanove izjave iz kojih se izvodi zaključak da je pred ''đetićima'' dosta posla u narednom periodu.

- Izuzetno sam zadovoljan zbog toga što su Evroliga i KK Budućnost Voli danas približili stavove. Čelni ljudi Evrolige, na čelu sa njihovim prvim čovekom, su našem timu približili dalje korake, kao i postavili rokove realizacije otklanjanja nedostataka SC Morača. Određen je monitoring tim koji će pratiti realizaciju na mesečnom nivou. Za 15 dana će biti jasno postavljena dinamika kroz planogram, sa rokom realizacije do kraja avgusta ove godine - rekao je Bokan i dodao:

- Od ovog trenutka sve zavisi od nas. Moramo pokazati visoki stepen ozbiljnosti u organizaciji Kluba, postaviti novi menadžment koji će na dnevnom nivou komunicirati sa predstavnicima Evrolige. Od ključne je važnosti ispoštovati standarde Evrolige, koje kada je u pitanju SC Morača ova institucija postavlja, (a vec su svi jasno precizirani). Odlućujuća uloga u tome pripada preduzeću Sportski objekti, gradu Podgorici i Crnoj Gori.

Podsetimo i šta je Nebojša Čović nedavno rekao za Evroligu.

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović Foto: A. Nalbantjan

- Mi sa ''Barselonom'' imamo gotovo svakodnevnu komunikaciju po raznim osnovama, jer saradnja sa tako ozbiljnom organizacijom nije samo igranje Evrolige, već mnogo više od toga. Da li ćemo igrati Evroligu sledeće sezone? Odgovoriću Vam ovako – KK ‘Crvena zvezda mts’, odnosno sistem u tom klubu je napravljen tako da ne zavisimo od jedne finalne serije - rekao je Čović i dodao:

- Stabilni smo, imamo većinu mladih domaćih igrača pod ugovorom, mlađe selekcije. Ceo sistem je stabilan, a Evroliga već dobro zna šta možemo i šta donosimo u ovo takmičenje. Klub je tako postavljen da može da je igra bez ikakvih problema, vremenskih rokova i neke ‘trke’ sa vremenom. Pravila se znaju, upisana su u dokumentima Evrolige. Ko može da ih ispuni igraće, ko ne može, neće igrati, i to je to.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Budva

    24. april 2018 | 18:00

    Samo mi je milo radi onoga Covica.. Pa sad nek mu igraju sin i ovi iz FMP-a nece mu ni trebat bolja ekipa za evrokup

  • 1992.

    24. april 2018 | 17:48

    Nema veze, komšinica će vrlo brzo da se navikne na Evrokup!

  • Jugom

    24. april 2018 | 17:51

    A gdje ovi tvoji nesrećnici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA