≫ 

Samo se čulo tap-tap i muk u Zagrebu: Ovako je Kecman opisao trojku koju je postigao na današnji dan (VIDEO)

''Kao da je neko ugasio ton u tom trenutku'' prisetio se kecman one čuvene trojke

  • 6

Nema sumnje da će 25. april zauvek ostati upisan zlatnim slovima u istoriji Partizana, pošto je na taj dan pre osam godina viđena ona čuvena trojka Dušana Kecmana u Zagrebu.

Trojka na 0.6 sekundi do kraja finala ABA lige protiv Cibone, u trenutku kada je domaći tim praktično slavio trijumf posle koša Bojana Bogdanovića.

Međutim, Kecman je iskoristio to malo vremena što je imao i doneo crno-belima trofej. Nekoliko godina kasnije, prisetio se tog trenutka.

- Utakmica je imala neki čudan tok. Kontrolisali smo rezultat čitavo vreme. Međutim, krenula je neka hajka na tribinama kada su, tako kaži, bed Blu Bojsi videli grupicu ljudi sa srpskom zastavom. U tom trenutku Saša Danilović ih je povukao do naše klupe kako se ništa ne bid dogodilo. Ulsedio je prekid od deset minuta. Kada se sve to završilo tri moimka i devojku su odveli u našu svlačionicu da sačekaju kraj, a nas je cela ta situacija malo poremetila - rekao je Kecman svojevremeno za Vice i nastavio:

- Publika se tada probudila, puštena je i malo grublja igra i otišlo se u produžetak. U tom završnom periodu produžetka oni su stalno pravili faul na Robertsu koji nije bio toliko precizan. I kod tog poslednjeg napada lopta je ponovo došla do njega i košarkaši Cibone su napravili faul. Mi smo tada vodili i ako on da dva bacanja utakmica je gotova. Ako da jedno, nekako imamo siguran drugi produžetak ukoliko ne ubace trojku. I, šta se dešava? Roberts promašuje drugo bacanje, Gordon skida loptu, pas do Tomasa, lopta stiže do Bogdanovića koji je do tada šutirao trojke 0/6, Vranješ sa svojih 2.60 (smeh) istrčava, ali trojka ulazi kao kap.

Zatim se Kecman osvrnuo na taj sekund koji je trajao kao večnost.

- Sreća je bila samo to što je sudija uhvatio loptu odmah i zaustavio instiktivno vreme. On drži loptu i samo čeka da izvedemo loptu, pa da svira kraj kako bi igrači Cibone nastavili da se raduju. Ja gledam vreme, vidim 0.6 sekundi i razmišljam: Pa dobro, imamo još jedan šut! Rašić se odnekud pojavljuje, sudija mu gura loptu u ruke, a ja kako sam je primio i šutirao, samo se čulo ''tap-tap'' i muk. Kao da je neko ugasio ton - prisetio se Kecman.

VIDEO: Kvame Von o nastupu za Srbiju i košarkašima Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA