≫ 

Svet je stao da se pokloni Lebronu, bogu košarke! Šta uradi čovek protiv Indijane - 44 poena i trojka za pobedu u poslednjoj sekundi! (VIDEO)

Spektakularna partija asa Klivlenda koja će ući u NBA almanahe...

  • 17

Lebron Džejms će o ovome što je uradio protiv Indijane pričati unucima...

Najbolji igrač Klivlenda objasnio je po ko zna koji put zašto je najbolji na svetu, i više od toga: zašto je jedan od najboljih koji je bacao loptu u koš ikada - Lebron Džejms postigao je 44 poena protiv Indijane u petom meču serije prve runde doigravanja, uključujući trojku sa zvukom sirene, za pobedu, za preokret na 3:2 u seriji i delirijum kakav dugo nije drmao "Kviken Loans Arenu" - 98:95! Ovaj spektakl možete pogledati u videu na početku teksta.

Bila je ovo utakmica koja će se još dugo prepričavati, koja će ući u NBA almanahe, ona kojom se definiše karijera, a Lebronova je odmah uz Džordanovu, Brajantovu, a evo i zbog čega još je to tako: pre nego što je ispalio šut za pobedu, Džejms je nekoliko sekundi pre kraja rampom zaustavio Oladipa na polaganju, iako je zaostao pola koraka posle driblinga igrača Indijane, no stigao ga je i blokirao, mada ostaje utisak (a i snimak to pokazuje) da je rampa stigla tek pošto se lopta odbila o tablu...

No, sudije se nisu oglašavale, pa je Džejms imao baš onaj trenutak o kome sanjaju klinci kad kreću da igraju košarku u svom dvorištu: loptu je dobio iz auta, odbrojavanje je krenulo... 3,2, 1 - bum!

Do trenutka odluke promašio je sve tri trojke koje je ispalio, ali je ona najvažnija ušla - i zato je najveći!

Pogledajte poslednje tri sekunde "lude" utakmice u Klivlendu u videu na početku teksta, ni posle nekoliko puta neće vam dosaditi.

Turčin Džedi Osman prvi je skočio na Džejmsa posle trojke Foto: Tanjug/AP

Evo šta je Lebron rekao posle meča koji je bio "one man show".

- Kao klinac uvek maštate o ovakvim "3, 2, 1 momentima" i baš tako se osećam sada, kao klinac. Vratio sam se u detinjstvo, u dvorište iza kuće gde sam vežbao, ubacivao u koš sa podignutim čarapama - rekao je junak meča, junak NBA lige, košarkaški heroj...

Bilo je jasno da će ovo biti njegovo veče, već do poluvremena je imao 20 poena na svom kontu uz impresivne procente koje je gradio uglavnom ulazima kroz poroznu odbranu Pejsersa.

Eksplodirao je na početku treće deonice u seriji Klivlenda 19:3 za preokret, ali nedovoljan da se izbegne drama i odbije nalet gostiju koji su meč uveli u egal.

Oladipo je podbacio, Lebron je bio nezaustavljiv Foto: Tanjug/Ap

Oladipo je bio očajan čitav meč, šutirao je 2/15 iz igre, to ipak nije bio problem da preuzme odgovornost u poslednjem napadu, driblingom je izbacio Lebrona iz ravnoteže, ali su mu sudije, ruku na srce, "ukrale" poene koje mu js sa table skinuo Džejms.

- Bio sam za korak brži od njega (Lebrona), čak sam bio i povučen - u čudu je bio lider Pejsersa posle meča dok je govorio o trenutku koji je odlučio utakmicu.

- Lopta je prvo pogodila tablu, Džejms je tek onda blokirao. Koš je morao da bude priznat. Teško mi je da uopšte pričam o tome...

Teško i da će se iko sećati blokade koja je stigla kasno zbog onoga što je koji sekund kasnije usledilo, a i morate se zvati Lebron Džejms da vam sudije ttako progledaju kroz prste.

Džejms ne misili da je bilo ičeg spornog u potezu koji je Indijanu sprečio da pobedi.

- Naravno da nisam mislio da je rampa stigla kasno, takve stvari radim kroz čitavu karijeru. Oladipo je odigrao vrhunski potez, poslao me desno, on pobegao levo, pa sam morao da ga jurim, i uspeo sam da ga stignem i blokiram.

I još nešto: Lebron je se sa 44 poena ubačenih protiv Pejsersa izjednačio sa legendarnim Džerijem Vestom (čija silueta krasi logo NBA lige) po broju utakmica u plej-ofu u kojima je postigao 40+ poena.

Na prvom mestu i dalje je neprevaziđeni Majkl Džordan sa 40 mečeva u kojima je ubacio preko četrdeset poena...

Kralj u elementu Foto: Tanjug/Ap

Rezultati

ISTOK

Klivlend - Indijana 98:95 (3:2)

Toronto - Vašington 108:98 (3:2)

ZAPAD

Oklahoma - Juta 107:99 (2:3)

Hjuston - Minesota 122:104 (4:1)

Pogledajte video: Dag Kristi za Telegraf o Bogdanoviću, Divcu, Stojakoviću i Kingsima 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raša

    26. april 2018 | 09:11

    Bog košarke je samo 1, a to je Majkl Jordan!!!

  • Mbbape

    26. april 2018 | 07:29

    Sto je Ronaldo u fudbalu to je Lebron u košarci, bravoo..

  • NBA ANALYZER

    26. april 2018 | 08:37

    Najbolji i najkompletniji košarkaš svih vremena kralj Lebron Lames!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA