≫ 

Kralj Džejms pokorio Toronto monstruoznom partijom: Poigravao se sa čuvarima nemogućim šutevima (VIDEO)

Lebron je ubacio 43 poena i predvodio je Kavalirse do drugog brejka u seriji

  • 3

Klivlend i Boston vode sa 2:0 u polufinalnim serijama istočne konferencije NBA lige, pošto su Kavalirsi slavili na gostovanju Torontu sa 128:110, dok je Boston odbranio domaći teren protiv Filadelfije sa 108:103.

Kralj Džejms je pokorio Toronto! Lebron je odigrao novu monstruoznu partiju za Klivlend u pobedi od 128:110, pa Kavalirsi sada vode sa 2:0 u polufinalnoj seriji istočne konferencije NBA plej-ofa!

I to vodi sa dva brejka prednosti, što se, gledano kroz istoriju, retko preokrene u polufinalnim serijama (od 26 situacija kada je ekipa povela sa 2:0 sa dva brejka na startu, u 22 su te ekipe i slavile).

Lebron je postigao 43 poena i imao je 14 asistencija uz 8 koševa, a to je bila njegova četvrta plej-of partija sa 40+ poena. Imao je odličan šut iz igre od 68% (19 od 28 ukupno, 1 od 3 za tri poena).

>>> Lebron Džejms zaradio 6.7 miliona ulaskom Liverpula u finale LŠ!

Bio je nezaustavljiv i izluđivao je čuvare pogođenim šutevima iz nemogućih pozicija, sa rukom na licu ili preko nje. Toronto je imao prednost od 9 poena tokom prvog poluvremena, ali je Lebron potpuno smanjio kada je pogodio težak šut u poslednjoj sekundi prvog dela igre i smanjio prednost Reptorsa na 63:61.

Šut koji ne može da se brani - Lebron Džejms preko ruke Demara Derozana cepa mrežu Toronta; Foto: AP/Tanjug

To je bio uvod u ono što je usledilo u trećoj četvrtini! Lebron je počeo da razigrava saigrače koji su sipali trojke, zatim je počep da pogađa neke neverovatne šuteve iz okreta, jednu trojku uz fejd avej, pa je Klivlend u poslednju deonicu ušao sa 11 poena prednosti.

U poslednjoj deonici kao da je Lebron pokušao da demonstrira kakav je majstor fejd aveja, gotovo sve poene postigao je na taj način, a protivnici mu nisu mogli ništa, osim da nemoćno gledaju kako cepa mrežice, ali i srca navijača Toronta, koji su se sigurno nadali velikom finalu NBA lige posle fenomenalnog regularnog dela sezone, gde su imali najbolji učinak na istoku.

Foto: AP/Tanjug

Ali, Lebron tek u plej-ofu počinje da igra pravu košarku, a to je još jednom demonstrirao!

Uz njega je sjajan bio i Kevin Lav sa 31 poenom i 11 skokova, dok su dvocifreni bili i Džej Ar Smit sa 15, Džef Grin sa 14 i Džordž Hil sa 13 poena.

Kod Toronta su se istakli Demar Derozan sa 24 poena i Kajl Lauri koji je postigao 21 poen.

Sada se serija seli u Klivlend, koji ima priliku da pred svojim navijačima obezbedi plasman u finale istoka.

Lebron Džejms slavi pobedu; Foto: AP/Tanjug

Najbolji igrač Toronta, Demar Derozan, nije mogao ništa protiv Lebrona Džejmsa; Foto: AP/Tanjug

U drugom meču Boston je sa 108:103 slavio protiv Filadelfije i pokazao da ima sjajnu ekipu! I to što su izgubili dva glavna superstara za plej-of - Kajrija Irvinga i Gordona Hejvorda, Seltiksi su pronašli magiju kojom hitaju ka finalu istoka.

Ruki Džejson Tejtum je sa 21 poenom bio najefikasniji, a sjajan je bio Teri Rozije sa 20 poena 9 asistencija i 7 skokova, kao i Markus Smart koji je postigao 19 poena. Al Horford je imao dabl-dabl od 13 poena i 12 skokova.

Filadelfiju su vodili Džej Džej Redik sa 23 poena, Robert Kovington sa 22 i Džoel Embid sa 20 poena (uz 14 skokova). Dario Šarić je postigao 14 poena i imao 9 skokova, ali to nije bilo dovoljno za brejk.

Iako je Boston imao 22 poena deficita u jedom momentu, uspeli su da smognu snage i dođu do velike pobede.

NBA plej-of:

Istok:

Toronto - Klivlend 128:110 (Klivlend vodi sa 2:0 u seriji)

Filadelfija - Boston 103:108 (Boston vodi 2:0 u seriji)

Zapad:

Golden Stejt - Nju Orleans (2:0 u seriji za Golden Stejt)

Hjuston - Juta (1:1 u seriji)

VIDEO: Kevin Durent za Telegraf: Drago mi je što je Bogdan u NBA!

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan S.

    4. maj 2018 | 13:53

    Najbolji i najkompletniji košarkaš svih vremena , kralj Lebron James!

  • Miloje Bubanja

    4. maj 2018 | 09:09

    znao sam da ce finale istoka biti klivlend protiv bostona, dzabe je toronto bio prvi.. boston bez irvinga i hejvorda do kraja sezone klivlend sa novim momcima u timu,mislim da ce klivlend biti u finalu sveukupnom, sa golden stejtom , ako hjuston ispadne od jute, juta u finalu a klivlend prvi, sve je jos otvoreno, ali hjuston ne moze protiv golden stejta koji je u naletu,tako to rade velike ekipe golden stejt i klivlend

  • Marko

    4. maj 2018 | 14:38

    Ajmo Kavsi..Navijam da osvojite!!! 🏀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA