≫ 

Neraspoložena Zvezda pobedila Borac i preuzela prvo mesto! (FOTO)

Crveno-beli imali su imperativ pobede od 7 i više poena kako bi preuzeli prvo mesto Grupe A

  • 15

Košarkaši Crvene zvezde sa novim trenerom Milenkom Topićem uspeli su da pobede Borac 84:74 na svom parketu u okviru 8. kola Superlige Srbije.

>>>Branko Lazić je "ministar odbrane", ali ga je u Evroligi pobedio ruski general!

Novi trener Zvezde Milenko Topić startovao je pobedom na klupi aktuelnog prvaka države i preuzeo prvo mesto od Borca.  Imao je popularni Top pune ruke posla na ovom susretu da pronađe pravu i raspoloženu petorku, međutim u tome nije potpuno uspeo jer je imao samo Davidovca i Dobrića koji su uspevali da nametnu svoju igru i rešetaju koš protivnika.

Meč je prelomljen tek u poslednjoj deonici posle promašenih bacanja Borca posle koje je usledila serija Zvezde od 12:0.

Detalj sa meča Crvena zvezda - Borac; Foto: MN Press

Sam početak susreta počeo je očajno za njegove pulene koji prvih nekoliko minuta skoro da nisu znali gde se nalaze. Borac je vodio 10:2 da bi Zvezda zategla odbranu i došla do izjednačenja, a zatim i do 2 poena prednosti na kraju prve deonice.

Dobro su crveno-beli ušli u drugu četvrtinu i najviše preko Dobrića i Davidovca uspeli da dođu i do 9 poena prednosti. Ipak, Feldinu ništa nije polazilo za rukom pa je posle jednog neopreznog faula Borac ponovo ušao u seriju poena i tako potpuno uhvatio priključak do poluvremena, 40:38.

Borac je i te kako namučio Zvezdu; Foto: MN Press

I posle pauze, ništa se mnogo u igri obe ekipe nije promenilo. Topić je tražio još nekog raspoloženog igrača osim Davidovca i Dobrića. Zanimljivo je da su starteri Zvezdedo poluvremena ubacili samo 12 poena dok je ekipa imala 7 izgubljenih lopti. Ovaj deo igre obeležili su česti faulovi obe ekipe, kao i Todorović iz ekipe Borca koji je poenima prosto dovodio igrače Zvezde do ludila.

Poslednja deonica donela je novu nervozu i neizvesnot. Na samo 5 minuta do kraja Borac je mogao da izjednači. Ročesti je faulirao reprezentativca Srbije Iliju Đokovića koji je imao 3 slobodna bacanja ali ih je promašio.

Upravo je ovo momenat koji je prelomio ovaj susret jer su posle toga crveno-beli uspeli da naprave seriju od 12:0 i konačno se rezultatski odlepe. S obzirom na to da je Zvezdi trebalo +7 kako bi preuzela prvo mesto, Borac je na sve načine pokušavao da spusti prednost domaćina pa se ušlo u penal završnicu posle koje su crveno-beli stigli do preko potrebne pobede.

Milenko Topić debituje na klupi Zvezde; Foto: MN Press

Crvena zvezda: Ročesti 14, Lazić, Omić 11, Janković 2, Feldine 8, Kešelj, Čović 5, Dobrić 17, Jovanović 8, Davidovac 16, Lesor 9, Radanov

Borac: Stojadinović 7, Čarapić 8, Balaban 5, Dimić 11, Radulović 4, Popović, Đoković 7, Pešaković, Prlja 9, Todorović 20, Marinković, Kutelešić 3

Utakmice 8. kola Grupe A Superlige Srbije:

Mladost - Mega 67:125

Tamiš - Zlatibor 83:89

Tabela: Crvena zvezda 6-2, Borac 6-2, Mega 5-3, Zlatibor 3-4, Tamiš 2-5, Mladost 1-7

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    9. maj 2018 | 18:51

    Ocigledano nece de igraju,neispalceni verovatno

  • Balkanom se cuje Partizane šamopione

    9. maj 2018 | 18:39

    a u hali sve manje i manje ove iz predgradja hahahahah nestace kao dinosauri....ponavlja se pruca iz vaterpola...sezona dve i dovidjenja.....malo se ugledajte na grobare....a ne lozite se kako vas ima vise....najgledaniji smo u kosarci u vaterpolu...a ni u fudbalunista vise od nas vas nedolazi na stadion...zavas smo uvek bili avangarda.. kad je derbi oducimo vas od navijanja...hvala bogu sto sam grobar

  • mile kile

    9. maj 2018 | 18:58

    auu. pa ovo je raspad sistema na poluvremenu. a mi mislili neki plasman u EL, mozda cak kako nam je najavljeno i F4 a da ne pricamo o Koracu. LELELE. pa za vas je borac borba za jednu loptu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA