Lazić poručuje: Možda finale bude bez Zvezde i Partizana (FOTO)

Kapiten crveno-belih je takođe otkrio da li ostaje u klubu sledeće sezone, za koga će navijati na fajnal foru Evrolige...

  • 3
Branko Lazić pored trofeja namenjenom osvajaču Evrolige; Foto: Telegraf.rs

Košarkaš Crvene zvezde Branko LAzić rezimirao je dosadašnji deo sezone sa crveno-belima i najavio pohod na titulu kao i mnogo bolje partije koje bi trebalo da uslede u predstojećoj sezoni.

>>>Senzacija u Nemačkoj: Dejan Radonjić pred eliminacijom, Bajern prokockao +19!

Lazić je u razgovoru za Telegraf  istakao da sezona, i pored nešto lošijih rezultata može biti, koliko - toliko, uspešna osvajanjem trofeja Košarkaške Superlige Srbije. On je istakao da se padovi dešavaju, i da iz njih ekipa može izaći kao jača, pa su i bolji rezultati neminovni.

- Što se tiče tih nekih utakmica i pobeda mogu da budem zadovoljan ali što se tiče trofeja i glavnih ciljeva, to je na žalost ove sezone izostalo. Treba uzeti u obzir i to da je ove sezone započet kompletno novi ciklus sa novim igračima i trenerom i da neke stvari ne mogu da se dese preko noći. Potreban je kontinuitet.

  • Koliko na ekipu utiče što nećete igrati Evroligu sledeće sezone?

- Posle nekoliko sezona svakako da će biti malo čudno neigrati Evroligu ali na žalost to je sport. ne možeš uvek da pobeđuješ. Neki put moraš da izgubiš da bi kasnije bio bolji. Ova sezona može Zvezdi da posluži kao nauk za dalje. I kada smo počinjali pre nekoliko godina krenuli smo od nule, pa se vratilo. Nadam se da će tako biti i sada.

  • Ove sezone borba za trofej Evrolige vodi se u Beogradu. Koja ekipa će, po tvom mišljenju, osvojiti trofej?

- Izuzetno mi je drago što su grad Beograd i Srbija dobili organizaciju fajnal-fora i da će, pre svega, najmlađi imati priliku da prisustvuju takvom događaju. Što se prognoze tiče, favorit mi je Žalgiris, ali mislim da će Fener uzeti trofej.

Trofej Evrolige stigao je u Beograd; Foto: Telegraf.r
  • Partizan je najavio pohod na titulu u Superligi. Može li ova sezona biti uspešna ako osvojite trofej u šampionatu Srbije?

- Sezona je još u toku. Ostali smo bez dva trofeja i ovaj moramo da uzmemo da bi mogli mirno da završimo sezonu. Primarni cilj Jadranske lige smo ispustili, izostao je i Kup.

- Oni su nama pokvarili planove u Kupu, iskreno se nadam da ćemo im se revanširati u domaćem prvenstvu i da ćemo mi uzeti taj trofej. Biće izuzetno teško ali niko ne garantuje da će i Zvezda i Partizan doći do finala. Videli smo u Superligi da svako svakoga može da pobedi. Možda ni mi ni oni ne budemo igrali finale.

Branko Lazić na meču sa Partizanom; Foto: A. Nalbantjan
  • Šta se dogodilo sa ekipom posle Kupa?

- Svima je teško palo jer smo svi bili ubeđeni i očekivali da ćemo uzeti taj trofej. Imali smo razloga da se nadamo tome i zbog treninga i zbog rezultata u smislu velikih utakmica koje smo pobedili. Na žalost, nismo uspeli da dobijemo Partizan i mislim da je sve to uticalo na ekipu. Mi smo se posle Kupa povratili, ali je pad opet došao u finalu Jadranske lige i to je na ekipu dosta uticalo, što je rezultiralo porazima u domaćem prvenstvu.

  • Pero Antić oporavio se od povrede, a ekipu su se priključili Čović i Radanov. Koliko vam znače pred završnicu domaćeg prvenstva?

- Pera je već juče imao utakmicu. Imao je tu povredu koja je zahtevala pauzu. Taman se vratio pred najvažniji deo lige i sigurno je da će nam dosta pomoći. Filip i Radanov su sa nama od početka Superlige i stvarno su pokazali koliko nam znače.

Novi plejmejker Zvezde Filip Čović protiv Mege; Foto: KK Crvean zvezda
  • Ostaješ u klubu i sledeće sezone?

- Ja imam ugovor za narednu sezonu i što se mene tiče, tu sam.

  • Kakav je rad sa novim trenerom Milenkom Topićem?

- On je od početka sezone sa nama. Nema tu nekih prevelikih izmena. Jednostavno svi se znamo međusobno.

  • Koja bi tvoja poruka bila za navijače Zvezde?

- Pozivam ih da dođu da nas podrže jer se u prethodnim sezonama pokazalo da ne možemo bez njih do trofeja.

(S.G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    13. maj 2018 | 22:43

    Ostaješ u klubu i sledeće sezone? - Ja imam ugovor za narednu sezonu i što se mene tiče, tu sam. IDI KAD TE MOLIMO!

  • Laki

    13. maj 2018 | 22:54

    Finale Borac-FMP Nezasluzuju ni Zvezda ni partizan da budu prvi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA