≫ 

Ovako će izgledati "Morača" za Evroligu: Šampion ABA lige predstavio novi izgled svoje hale (FOTO)

Šampion ABA lige predstavio projekat povećanja broja sedišta u "SC Morača" pred narednu sezonu u elitnom takmičenju

  • 15

Rečeno - učinjeno. Uprava Košarkaškog kluba Budućnost sa reči uskoro prelazi na dela kako bi ekipi Aleksandra Džikića obezbedila igranje u Evroligi naredne sezone, koje je obezbedila osvajanjem ABA lige.

>>> Podgorica gorela zbog ABA titule: Varvari zapalili grad, Saša Matić i Dino Merlin pevali (VIDEO)

Predsednik kluba Dragan Bokan u sredu je sa saradnicima predstavio projekat "nove hale" koja će ugostiti najbolje evroligaške ekipe u sezoni 2018/2019.

Najvažniji uslov ka tom cilju je renoviranje i proširenje kapaciteta tribina "Morača" za minimum 1.500 stolica što će se postići montiranjem dve montažne tribine iza koševa, čime bi hala dobila ukupno 6.000 mesta, automatski ispunila glavni kriterijum Evrolige.

Printskrin

Takođe, u planu je da se proširi i galerija koja će biti ispod semafora i brojaće blizu 900 sedišta, dok će na montažnim tribinama moći da stane po 400 gledalaca.

>>>Predsednik Budućnosti u čudu: Kako je Zvezda sa tolikim budžetom ispustila Evroligu!? (VIDEO)

Predsednik Budućnosti Bokan je kazao i da se "radi i sređivanje parketa, renoviranje svlačionica, nova rasveta i izgradnja VIP salona".

- Dobili smo pohvale Evrolige da smo maksimalno dobro iskoristili pethodnih nekoliko sedmica i mislim da ćemo stići da završimo sve do kraja avgusta, kako smo i planirali. Ovim projektom ukupno dobijamo blizu 6000 sedišta, što je mnogo više nego što zahtevaju propisi Evrolige. Radi se i sređivanje parketa, renoviranje svlačionica, nova rasveta i izgradnja VIP salona. Svakodnevno smo u poslu, komunikaciji sa Evroligom i kao što smo najavili na proslavi titule sve ide mnogo bolje nego što smo očekivali - rekao je prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan, prenose Vijesti.

Printskrin

VIDEO: Zabranjeni košarkaški elementi zbog kojih je uništen duh igre

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srb

    16. maj 2018 | 15:58

    Ako budu igrali😉

  • Milan

    16. maj 2018 | 16:48

    Jeste, pa iza dva kosa moze ukupno da prosire za 300-400 mesta, ako se zgusnu. Po duzim stranama terena ne mogu da prosire ni jedno mesto jer je krov kao sator, ima trbuhe. I pritom moraju prolazi da budu cisti, bez publike na njima, sto oduzima od postojeceg kapaciteta. Moze samo ako veliki prad naredi da se zazmuri malo... malo vise. A zazmurice.

  • Rola

    16. maj 2018 | 18:20

    Zar je moguce da ini naprave ovakvu halu a ujedno Covicu zadnja nada nestane.Zasto ini da igraju a Zvezda ne kad nisu pobedili Zvezdu FMP-2 sest puta nego samo pet. Covicu idmah jedno saopstenje ovoje neka zavera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA