≫ 

Drama u borbi za 3. mesto: Žalgiris imao +21, CSKA promašio trojku za pobedu!

Neverovatan finiš ''utešnog finala'' u kom je Vasa Micić ubacio 15 poena za Zelene

  • 3

Košarkaši Žalgirisa osvojili su 3. mesto na fajnal-foru Evrolige, pošto su u ''utešnom finalu'' savladali CSKA rezultatom 79:77.

Potpuno neočekivano videli smo dramu u finišu ovog meča koji je rešen tek u poslednjem minutu.

Žalgiris je imao +21 sredinom treće deonice, zatim +8 na minut i po do kraja, da bi posle dve trojke Kulagina i greške Pengosa na 35 sekundi do kraja Litvanci imali ''samo'' 79:77.

Pritom, CSKA je imao napad za izjednačenje ili vođstvo, ali je usledilo očajno dodavanje i Žalgiris je ponovo imao posed.  Loptu je uzeo Micić, napravio dar-mar i - promašio!

Frindzon je uzveo loptu, na semaforu je stajalo 11 sekundi do kraja, ali je Kulagin promašio trojku.

Trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičijus Foto: MN Press

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su jankunas i Micić sa po 15 poena, Uljanovac je dao 14, a Pengos devet. S druge strane, Kulagin i Hanter su imali po 14, a Higins 12.

U prvoj četvrtini smo videli egal utakmicu, a Litvanci su imali +3 posle 10 minuta. Videlo se da je Armejcima teže pao poraz u polufinalu, pogotovo u finišu druge četvrtine. Žalgiris je bio bolji i na odmor je otišao sa rezultatom 41:35.

Činilo se da je sve gotovo kada je Žalgiris u 25. minutu imao 58:37, pogotovo što igrači CSKA nisu imali nikakve energije u sebi. Međutim, u poslednjih pet minuta armejci kao da su izašli iz zimskog sna. Počeli su da tope razliku i umalo nisu u potpunosti preokrenuli utakmicu.

Podsetimo, finale Evrolige se igra od 20.00 časova i sastaju se Real i Fenerbahče.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac

    20. maj 2018 | 19:19

    Nama Micic nije odgovarao,a bitno da smo doveli 5 penzionera i trenera koji to nije

  • Nikola

    20. maj 2018 | 19:30

    Koliko je micic ove godine napredovao kod sarasa, sta znaci dobar trener. Nadam se da ce ostati u zalgirisu i jedan i drugi bar jos godinu dana da micic potpuno sazri treba nam plej za reprezentaciju.

  • Nena

    20. maj 2018 | 19:23

    Verovala sam u njih. Zasluzeno pobedili. Realno, svi su ocekivali da ce CSKA osvojiti EVROLIGU, ali ima ekipa koje su dosta bolje, sto se i pokazalo. CSKA je jako lose poceo, tek su se probudili u 4/4.... Vise srece drugi put...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA