≫ 

Fajnal for u Beogradu 2020? Vesić otkrio da spremamo novu kandidaturu!

Beograd je položio, vreme je za novi veliki ispit!

  • 13

Gradski menadžer prestonice Srbije, Goran Vesić, nagovestio je posle fajnal fora Evrolige da bi novi završni turnir mogao da se ponovo odigra u Beogradu.

To je učinio putem Fejsbuka, a u ponedeljak pre podne, gostovao je na TV Prva i više vremena posvetio analizi košarkaških dešavanja u Beogradu proteklog vikenda, iz organizacione perspektive.

Delić spektakla Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Fajnal for je bio sigurno jedan od najbolje organizovanih do sada, sve je prošlo u savršenom redu i bez incidenata, Beograd je bio idealna lokacija za sve goste iz Rusije, Litvanije, Španije i Turske, odakle je došlo čak 15.000 navijača.

Oni su ipak tužni otišli kući jer je Real osvojio titulu i obradovao nešto manje brojnu armiju navijača, ali malo ko je iz Beograda mogao da pođe sa lošim utiscima, navijači su na svakom koraku pokazivali koliko uživaju u Srbiji.

Za sada je poznato da će se naredni fajnal for održati u Vitoriji naredne godine, a 2020. bi mogla da bude naša.

Beograd spreman za novi izazov Foto: ATA Images

- Planiramo da pošaljemo sredinom juna novi dopis i novu kandidaturu Evroligi za organizaciju 2020. godine, za šta imamo podršku predsednika Srbije i svih drugih institucija. Predložićemo organizatorima da dobijemo ugovor na tri godine, odnosno oni sami kažu da nikad bolje nije organizovan završni turnir - rekao je Vesić za TV Prva, uz opasku da je  Evroliga pokazala zadovoljstvo svime što se dogodilo.

- Svi kažu da je ovde najbolje bilo, atmosfera je bila sjajna, bez incidenata navijača, verujem da ćemo imati 2020. šansu da organizujemo. Verujem da imamo prednost jer su se u Evroligi uverili da je ovo bilo pravo mesto. Evroliga nije imala praksu da uvek bude jedan grad, svake godine se menja domaćin, ali verujem da imamo šansu. Već u junu ističemo kandidaturu, da li ćemo dobiti, ne zavisi samo od nas sve.

Navijači su kao turisti zadovoljili sve apetite ugostitelja.

- S obzirom da su ovde navijači bili tri noći, odnosno četiri dana, prosečno turista ostavi 300 evra ne računajući hotel, to je najmanje 18 miliona evra prihoda, ne samo za Beograd već za zaposlene, takse, šoping molove... Znači, između 18 i 20 miliona evra se slilo u naš grad u ova tri dana. To se moglo videti u Skadarliji, svi su bili oduševljeni i imali su rekorde u ovih nekoliko dana. Ovo je bio pravi potez, za imidž grada je važno ovo, prenos je išao u preko 200 zemalja. 

Nije zanemarljiv sportski infrastrukturni aspekat.

- Ovo je bila prilika da dodatno unapredimo sportski objekat, to sve ostaje Beogradu. Nastavićemo sa politikom da svake godine imamo veliki sportski događaj. Sledeće godine nas čeka EP u ženskoj košarci.

uskoro opširnije...

VIDEO - Navijači Fenerbahčea i Žalgirisa od Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rici77

    21. maj 2018 | 09:25

    Mislite da su gazde restorana, prodavnica castili malo radnike zbog bolje zarade od stranaca. Ili su sve stavili sebi u dzep.

  • Ivan

    21. maj 2018 | 10:32

    Sve je super mogao sam da vodim dete da gleda, da su bili partizan i zvezda tu su mali ekrani. Sramota sta drzava dozvoljava za nas sport da vladaju huligani, sinoc je bio pravi primer kako je bilo moguce povesti nasu decu da uzivaju u utakmici.

  • Branko

    21. maj 2018 | 11:37

    Citam komentar dete povesti da gleda ,evo ja sam sinoc bio na utakmice znate posto su karte bile 100 evra i za odraslog i za dete znaci 200 evra unutra detetu da kupis vodu i smoki 500 din katastrofa sramota pa svedsko u fubalu za lokalno stanovnistvo su 5 puta jeftinije karte kod nas sve u isti kos

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA