≫ 

Partizan deklasirao Megu, "šoutajm" crno-belih u borbi Davida i Golijata, težak pad Sija (FOTO)

Gosti nisu bili ni blizu da ispariraju razigranom domaćinu u prvoj utakmici 1/4 finala plej-ofa KLS-a

  • 2

Košarkaši Partizana opravdali su ulogu favorita protiv Mege u prvoj utakmici ova dva tima u borbi za polufinale domaće lige: na kraju, ubedljivih 97:68 za ekipu Nenada Čanka, koja je tako došla na korak od plasmana u drugu rundu i megdana sa Crvenom zvezdom (crveno-beli imaju 1:0 protiv Vršca).

U iščekivanju sve izvesnijeg dvoboja sa "večitim rivalom" navijači Partizana su sporadično pevali "ništa od titule i ove godine...", uvereni u povratak pehara u svoje vitrine.

>>> Grobari u transu, Pavlović i Bogdanović uz voljeni klub protiv Mege (FOTO)

Na terenu, postojao je samo jedan tim.

Partizan je protiv gostiju za manje od minut i po ubacio 10 poena i to je, otprilike, bio uzorak po kome će se kasnije odvijati utakmica.

Ekipa Dejana Milojevića je samo u jednom kratkom periodu, u prvoj deonici, uspela da preuzme kontrolu, tada i veže seriju 11:0, no ni tada im to nije boilo dovoljno da pređu u vođstvo, a sve ostalo što se posle dešavalo išlo je samo u korist crno-belih.

Ni "dupli blok" nije pomogao: Jaramaz i Bitadze nisu imali mnogo uspeha protiv Vilijamsa-Gosa Foto: MN Press

Tri serije, od kojih ona na samom početku od 16:4, potom 11:0 i poslednja najveća od 12:0 početkom treće deonice "ubile" su utakmicu koju su atraktivnim potezima do kraja začinili igrači Partizana, u čemu je prednjačio Francuz Bandža Si.

Međutim, krilni igrač Partizana povredio se prilikom jednog zakucavanja, prilično nezgodno pao na leđa i ostavio sve na tribinama u neverici. Pridigao se Francuz uz pomoć lekarskog tima i napustio teren uz skandiranja navijača "Si, Si, Si..."

Težak pad zabrinuo je sve u hali: Bandža Si neposredno posle opasnog prizemljenja Foto: MN Press
Francuz izlazi sa terena u pratnji Partizanovog lekara Foto: MN Press

Đorđe Gagić je sa 16 poena bio najefikasniji kod Partizana, Marinković je ubacio 15, Vilijams-Gos 14, uz osam asistencija, Veličković je dodao 11.

Gosti su takođe ostali sa igračem manje u rosteru, i to već u povoju meča, kada se povredio Čarapić.

Jedini raspoložen da koliko-toliko parira Partizanu bio je Gruzin Goga bitadze koji je meč završio sa 17 poena. jaramaz je dodao 14, koliko je na svom kontu imao i Ašćerić.

Parovi 1/4 finala KLS

Ponedeljak

Crvena Zvezda - Vršac 89:50 (1:0)

Borac - Dinamik 83:75 (1:0)

Utorak

FMP - Zlatibor 102:53 (1:0)

Partizan - Mega 98:67. (1:0)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA