≫ 

Gledaćemo "el klasiko" srpske košarke: Partizan zakazao okršaj sa Zvezdom u polufinalu!

Crno-beli posle sporog početka u nastavku ubedljivi protiv Mege

  • 14

Posle Zvezdine rutine protiv Vršca (2:0), rezultatski identičan epilog videli smo i u seriji između Partizana i Mege - laganih 2:0, što znači da ćemo gledati "večiti derbi" već u polufinalu Košarkaške lige Srbije.

>>> Jokić bodrio svoj stari klub protiv Partizana! (FOTO)

Crno-beli su i u drugom meču sa ekipom Dejana Milojevića bili sigurni, posle sporog starta do kraja su "dodali gas" i stigli do trijumfa 93:79, pa će na megdan Zvezdi u novom pokušaju da je skinu sa pijadestala domaće košarke.

Najzaslužniji za pobedu Partizana bili su Novica Veličković sa 22 poena i Najdžel Vilijams-Gos sa 21.

Svaka čast igračima oba tima, ali najveća "faca" u četvrtak u hali na Voždovcu bio je Nikola Jokić koji je sa bratom i vlasnikom kluba Miškom Ražnatovićem posmatroa utakmicu.

Na terenu, u prvom poluvre,menu, posebno u prvoj četvrtini, delovalo je da Mega ima energije da pobedničlki iznese utakmicu i ugrozi ambicije Partizana. Zahvaljujući zaista preciznoj dalekometnoj paljbi (pet trojki, od toga tri iz ruke Mušidija), Mega se rano rezultatski odlepila na 17:11, a najveću razliku napravila dva minuta pre kraja prvog perioda - 24:12.

Jaramaz se pokidao da zaustavi Vilijamsa Gosa, imao je malo uspeha u tome Foto: MN Press

Ipak, baš od tog trenutka prednost domaćeg tima polako, ali sigurno sitno se krunila do preokreta i konačnog udarca koji su crno-beli zadali rivalu u poslednjoj deonici.

Već do poluvremena, Partizan je uveo meč u egal (46:46), u trećoj četvrtini je potpuno preuzeo kontrolu igre i prebacio prednost na svoju stranu, doduše i dalje su igrači Mege održavali rezultatski priključak.

Ipak, razlika koju Partizan ima u odnosu na današnjeg rivala su Novica Veličković i Vilijams-Gos.

Lider tima i najbolji igrač poveli su svoj tim u najjačem udaru, preuzeli su punu obavezu u napadu i mic po mic prednost crno-belih krenula je da raste, sve do potpunog sloma Mege u poslednjoj deonici.

Zbirno, Veličković i Vilijams-Gos ubacili su gotovo polovinu poena Partizana (43) što dovoljno govori o tome šta je odlučilo pobednika. Na kraju, ekipa Nenada Čanka, lišena pomoći ugruvanog Bandže Sija, rutinirano je privela meč kraju i potvrdila plasman u polufinale gde ih čeka ju novi okršaji sa najvećim rivalom.

Mega je u ovom meču najviše koristi imala od Jaramaza (15p), Mušidija (14p) i Bitadzea (12p).

KLS, 1/4 finale

Partizan - Mega 93:79 (2:0)

Crvena zvezda - Vršac 2:0

Borac - Dinamik 1:1

FMP - zlatibor 1:0

VIDEO: Zabranjeni košarkaški elementi zbog kojih je uništen duh igre

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel

    24. maj 2018 | 20:20

    Utakmica između Partizana i ove C. Zvezde jeste derbi, ali nikako “večiti”.

  • Berane

    24. maj 2018 | 20:03

    Covic ce ih Sam dobit 💪💪💪

  • Marko

    24. maj 2018 | 21:38

    E ovi nasi iz kss-a nisu normalni, kakav je ovo sistem takmicenja,kakve su ovo gluposti?! Pocece mondijal a oni nece zavrsiti sa ligom koja nema nikakvog smisla, za sta oni uopste igraju??? 😕😒

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA