≫ 

Počinje borba za finale plej-ofa, Zvezda pod pritiskom, Partizan napada trofej!

Prvi meč na programu je u ponedeljak od 18 sati u hali Pionir

  • 1

Polufinalna serija u domaćoj Superligi počinje u ponedeljak, 28. maja od 18 sati (Arena sport 1). U prvom meču između Crvene zvezde i Partizana , crveno-beli će biti nominalni domaćin susreta. Karte za ovaj duel neće se naći u slobodnoj prodaji, a organizovane razmene ulaznica između klubova neće biti. Isti slučaj biće i u sredu, kada Partizan NIS bude domaćin susreta.

Zvezda brani titulu, ali će biti pod pritiskom jer ni prethodne dve (Kup Koraća i ABA ligu) nije odbranila. Sa druge strane Partizan rasterećen sa jednim trofejeom, a napada i drugi.

Trener košarkaša Crvene zvezde Milenko Topić izjavio je da crveno-beli, mada istrošeni napornim ritmom ove sezone, moraju hladne glave da uđu u polufinalnu seriju Superlige Srbije protiv Partizana.

- Očekuje nas polufinale, večiti derbi na koji smo čekali nekoliko meseci, posle finala Kupa, čiji trofej nam je promakao. Oni su se od tada dodatno odmorili i došli do forme, a mi smo imali naporan ritam cele sezone i istrošeni smo. Nadam se da ćemo ipak dobro otvoriti seriju koja će uticati na ishod polufinala i ulazimo jako i hladne glave i jedva čekamo da počne - izjavio je Topić.

Foto: MN Press

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak izjavio je da u utakmici polufinalne serije protiv Crvene zvezde nema favorita, ali da su ambicije crno-belih najviše, bez obzira na to što su porazom od FMP-a sebi otežali put do trofeja.

- Zvezda ima odličnu sezonu u Evroligi, i prvo mesto u ligaškom delu ABA lige. Ambiciozni su i mislim da nema favorita, jer obe ekipe sa pravom gaje nadu za finale. Ovo je teži put do trofeja, ali cilj ostaje isto bez obzira na to da li ćemo sa Zvezdom igrati u polufinalu ili finalu - rekao je Čanak.

Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    28. maj 2018 | 09:10

    Kako NBA igrači nisu umorni, a igraju 3x jačim tempom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA