≫ 

Zvezda na korak od finala: Crveno-beli trojkama demolirali Partizan! (FOTO) (VIDEO)

Sledeći meč igra se u sredu, a crno-beli će imati podršku svojih navijača

  • 95

Košarkaši Crvene zvezde u prvom meču polufinala košarkaške Superlige pobedili su Partizan, 87:62 i sada ih jedna pobeda deli od finala domaćeg takmičenja.

>>>Milenko Topić pred Partizan: Prva utakmica najvažnija, ulazimo hladne glave

Pred neočekivano malim brojem navijača koji je pratio ovaj susret, Crvena zvezda je uspela da zabeleži važnu pobedu u trci za finale i to najviše zahvaljujući šutu za tri poena, kao i raspoloženom Ročestiju koji je samo u prvom poluvremenu postigao 20 poena.

Prvu deonicu meča bolje je otvorio Partizan. Posle nekoliko minuta vodili su 10:5. Ipak, Zvezdu je "u životu" držao Ročesti koji je solo akcijama uspeo da izjednači, a potom i preokrene situaciju na terenu. Postigao je tri trojke iz 3 pokušaja, pa je prednost brzo porasla na 17:10 u korist domaćina, uz 14 poena Amerikanca sa crnogorskim pasošem i tri poena koje je dodao Lazić.

VIDEO: Pogledajte provokacije Delija i Grobara na derbiju

Takođe, već na početku meča povredio se i Vanja Marinković, kada je posle jednog duela nezgodno stao i iskrenuo zglob.

Bolna grimasa Vanje Marinkovića posle povrede; Foto: MN Press

Druga četvrtina počela je prilično neefikasno za obe strane. Na prvi poen se čekalo skoro 3 minuta kada je Šalić sa linije bacanja smanjio prednost crveno-belih.

Ipak, nezaustavljivi Ročesti laganim polaganjem, pokrenuo je novu seriju svoje ekipe. Posle njegovih poena trojke su pogodili Dobrić, Antić i Feldin, dovoljno za dvocifreno vođsto.

Foto: A. Nalbantjan

Kada se došlo sa odmora crno-beli su ponovo zaigrali bolje i napali rivala. To im se isplatilo na mahove jer su uspevali da se približe na "samo" -5. Ipak, glavnim "oružjem", trojkama, Zvezda je preko Čovića i Davidovca vratila prednost. Ovo su ujedno bili i ključni momenti utakmice.

Do kraja, po oprobanom receptu, trojkama, Zvezda je došla do + 20, a tu prednost uspela je da sačuva i uveća do kraja meča. Posle uvodne pobede Zvezda je na korak od finala domaće lige.

Najbolji na ovom susretu u ekipi dmaćih bio je Ročesti sa 22 poena, pratio ga je Omić sa 15, dok su Davidovac i Dobrić dodali po 10 poena.

Sa druge strane, Von je postigao 16 koševa, dok su dvocifreni bili Vilijams-Gos sa 12 i Gagić sa 10.

Da podsetimo, sledeći meč u seriji igra se u sredu, od 20.30 sati, a treća eventualna majstorica na programu je 2. juna.

Crvena zvezda: Ročesti 22, Lazić 8, Omić 15, Janković 1, Davidovac 10, Antić 5, Čović 6, Dobrić 10, Jovanović, Lesor, Radanov 2, Feldin 8

Partizan: Veličković 8, Gagić 10, Andrić 3, Vilijams-Gos 12, Marinković 2, Čakarević 4, Von 16, Gavrilović, Brajm, Šalić 7, Aranitović, Pecarski

VIDEO: Navijači Zvezde vređaju Novicu Veličkovića

Marko Kešelj i Nemanja Dangubić derbi su posmatrali u "civilu"; Foto: Telegraf.rs
Neočekivano mali broj navijača pratio je ovaj susret; Foto: Telegraf.rs
Ovako mali broj navijača dugo nije viđen na derbiju; Foto: Telegraf.rs
Pero Antić u "prijateljskom" razgovoru sa sudijom; Foto: MN Press
Detalj sa meča Zvezda Partizan; Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kostas

    28. maj 2018 | 20:33

    Neko 🏆 Evrope, a neko 🍄 Zeleznika. Pametnom dosta.

  • ⚫⚪⚫⚪PARTIZAN PRVAK EVROPE⚪⚫⚪⚫

    29. maj 2018 | 00:36

    Neko 🏆 Evrope, a neko 🍄 Zeleznika. Tek da se zna ko je ko u ovom sportu. Pametnom dosta.

  • gemathegreat

    29. maj 2018 | 00:43

    Dzaba vam sve, Ideasi, nikada necete imati 🏆 prvaka Evrope. Odatle i tolika ljubomora. Ipak ste pre 3 godine tek culi da postoji kosarka. Ne moze se sve doveka kupovati parama. NAPRED PARTIZAN !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA