≫ 

Zvezda u finalu, braniće titulu! Partizan vodio veći deo meča, onda su crveno-beli dobili novog junaka! (VIDEO)

Žestoka je bila borba za finale KLS!

  • 75

Košarkaši Partizana bili su domaćini Crvenoj zvezdi u polufinalu KLS, ali nisu uspeli da dođu do pobede i izjednačenja, tim Milenka Topića je overio kartu za finale (73:81)!

Zvezda je vodila sa 1-0 i serija se igrala na dve pobede, pa je računica kristalno jasna po crno-bele, koji su pred svojim navijačima morali da krenu na sve ili ništa.

Grobari su napravili veliku gužvu mnogo pre početka meča Foto: Telegraf.rs

Bogdan Bogdanović i Saša Pavlović došli su u halu, Žofri Lovernj je pružio podršku preko Tvitera, a mnogi Grobari su se odazvali pozivu kluba. Ipak, Zvezda je opravdala ulogu favorita i overila kartu za finale i nastavak odbrane titule.

Stefan Janković je presudio sjajnom partijom u poslednjem periodu igre, a meč je okončao sa 16 poena i tri skoka. Efikasniji je bio Ročesti sa 23 poena, ali su ključni momenti bili kada je Janković isplivao u prvi plan.

Čakarević je bio među tragičarima, pravio je faulove koje su Zvezdu u tim momentima vodili na slobodna bacanja.

NBA podrška za crno-bele Foto: MN Press

U drugom polufinalu, FMP vodi sa 1-0 protiv Borca, a Čačani su domaćini u četvrtak od 18.00.

Partizan - Crvena zvezda 73:81 (18:21, 20:16, 24:20, 11:24)

Hala: Aleksandar Nikolić Gledalaca: 5.000 Sudije: Belošević, Nikolić, Jevtović

Partizan: Veličković 12, Gagić 13, Andrić 3, Gos 20, Aranitović 5, Jovanović, Čakarević 5, Von 12, Gavrilović, Brajma, Šalić 3, Pecarski

Crvena zvezda: Ročesti 23, Lazić 4, Omić 6, Janković 16, Davidovac 11, Antić 3, Čović, Dobrić 10, Jovanović, Lesor 4, Radanov, Feldin 4

TOK MEČA

Zvezda je odlično otvorila utakmicu trojkom Lazića iz ugla, a upravo je šut sa distance obeležio prvu fazu igre. Startno vođstvo šampiona anulirao je Gagić u seriji 7:0, i taman kada su Grobari doživeli veliku erupciju oduševljenja, usledilo je hlađenje.

Dobrić i Antić su vezali trojke za Zvezdinih +5 i alarm Čanka, koji je razdrmao ekipu. Pre svih, Vilijams-Gosa, koji je ostavio daleko bolji utisak nego u prvom meču.

Foto: MN Press

Pogađao je sa poludistance, zatim i iz prodora, pa je doneo novi preokret crno-belima. Usledio je dugi egal ritam, Zvezda je do 12. minuta već ubacila šestu trojku iz 10. pokušaja, ali se tu i zaustavila.

Usledilo je sedam dalekometnih promašaja uz povredu Dobrića, koja je poremetila ekipu Milenka Topića.

Foto: MN Press

Sa druge strane, Vilijams-Gos je uhvatio novi zalet, ubacio trojku za 29:26, a pred kraj je uzvratio i Ročestiju za prednost na poluvremenu od 38:37.

U nastavku je Zvezda opet neuspešno forsirala trojku, a pogodio je Von za 43:39. U novi flouter Gosa i trojku Veličkovića za +9, viđena je erupcija oduševljenja u hali, pa je Topić sekao to tajm-autom. Dalo je rezultat, Zvezda je serijom došla do 51:49, ali je Von ubacio novu trojku i vratio samopouzdanje Partizanu.

Foto: MN Press

Ipak, kada je došlo vreme za poslednji period meča, tu Gos nije uspeo da postigne nijedan poen, a Zvezda je zbila redove i izrodila novog junaka.

Stefan Janković je u novom egalu prvo ušao u reket i popravio promašaj za povratak vođstva, zatim je pogodio sa poludistance, a onda uz malo sreće uneo loptu u obruč, iako je nespretno i preambiciozno krenuo u zakucavanje skoro sa linije bacanja.

Novu noćnu moru crno-beli doživeli su kada je Ročesti ubacio trojku za +6, i to uz slobodno bacanje koje je ipak promašio.

Foto: MN Press

Janković je onda još jednom stupio na scenu, iznudio je tri slobodna bacanja od Čakarevića i održao Zvezdinu prednost.

Za kraj, ređale su se greške na obe strane u napadu, važnost trenutka je uzela danak čak i kod Novice Veličkovića, kome je popustila koncentracija.

Presudio je ipak Ročesti bacanjima za 73:78 u poslednjem minutu, što Partizan nije uspeo da nadoknadi.

VIDEO - Grobari zagrmeli pred derbi, vređali Zvezdu uz međusobne prozivke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДС

    30. maj 2018 | 22:35

    Е питање у право време . Који ФМП вас одлучио од кошарке , овај данас или онај од прошле године ????

  • Žika Živac

    30. maj 2018 | 22:34

    Punjenje franjevaca po ko zna koji put!

  • Miško taksista

    30. maj 2018 | 22:21

    Baš me zanima da li će sada Veličković imati prigovpre na vređanje porodice igrača Zvezde Filipa Čovića.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA