≫ 

Jović pogodio za produžetak, Lučić promašio ključnu trojku, Radonjićev Bajern krenuo porazom u finalu!

Drama u Minhenu u prvoj utakmici finalne serije za prvaka Nemačke, Alba bolja u dodatnom vremenu

  • 0

Berlinska Alba povela je u seriji finala za titulu u nemačkom šampionatu pobedom nad Bajernom 106:95 posle produžetka.

Srpski košarkaši bili su u centru pažnje dramatičnog duela u minhenskom "Audi Domu", Stefan Jović i Vladimir Lučić su preuzeli odgovornost pred kraj regularnog dela, bukvalno su sami rešavali akcije, no nisu imali sreće pri poslednjem šutu - tačnije Lučićeva trojka zamalo je promašila cilj.

Prethodno, Lučić je vratio egal (83:83), potom je na scenu stupio bivši plej Zvezde sa dva uzastopna karaktersitična polaganja, za novi egal (87:87) pred vrhunac dramatične utakmice.

Alba je imala odgovor svaki put, ali je imala i mnogo sreće pri poslednjem šutu Lučića koji nije završio u košu, pa je odluka pala u dodatnih pet minuta.

Igrači Bajerna kao da su se istrošili, Alba je odigrala u visokom ritmu taj deo meča i rešila ga u svoju korist, za "brejk" u finalnoj seriji.

- Alba je odigrala sjajan meč danas, pogađali su trojke i kontrolisali utakmicu dugo vremena. Mi moramo da održimo koncentraciju koja nas je krasila do sada, i u nastavku serije. U produžetku smo izgubili kontrolu, Alba je dominirala u tom periodu - rekao je posle meča trener Bajerna Dejan Radonjić.

Litvanac Marius Grigonis bio je apsolutni junak Albe sa 30 poena (5/7 za tri), Baterfild je dodao 19, Saibu 14...

Kod Bajerna, Đedović je bio najefikasniji sa 18 poena, Bartel je dao 17, Jović je uz 16 poena imao i 6 asistencija, dok je Lučić meč završio sa 13 poena, ali i samo jednom datom trojkom iz šest šuteva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA