≫ 

Kad je FMP poslednji put pobedio Zvezdu?

Poslednjih nekoliko godina u duelu dva tima uvek crveno - beli izlaze kao pobednik

  • 15

Košarkaši Crvene zvezde i FMP-a sastaju se u finalu plej - ofa KLS Superlige drugu godinu zaredom, što će ovom finalu otkloniti svaku neizvesnost. Prvi meč zakazan je za četvrtak u 20 sati u hali Aleksandar Nikolić, a finale se igra u formatu 1-1-1-1.

>>> Nisu valjali Zvezdi, sad su evroligaši: CSKA najviše žali zbog njihovog ulaska u elitu

Prošle godine FMP je izgubio sa 3:0, a svi se pitaju da li su u poslednjih nekoliko godina, "panteri" iz Železnika ikada pobedili Crvenu zvezdu.

E pa jesu, i to 2011. godine najpre u februaru u polufinalu Kupa Koraća 90:79 kada je Zvezdu vodio Mihajlo Uvalin, a zatim i u KLS Superligi 97:87 18. maja. Nakon toga, ekipa iz Železnika ne zna za trijumf protiv crveno - belih, a sastajali su se mnogo puta što u ABA što u KLS ligi.

Tog leta 2011. Nebojša Čović je postao predsednik Crvene zvezde. Ali, treba istaći da je Zvezda od tada do danas imala uvek mnogo kvalitetniji tim od FMP-a, bez obzira na odnose dva kluba.

Ove sezone su se sastali tri puta  (dva puta u ABA ligi i u polufialu Kupa Koraća) i sva tri puta Zvezda je pobedila.

Foto: Crvena zvezda MTS

Pre toga u vremenima pre 2011. godine, FMP je pobeđivao Zvezdu, ali i Partizan tu i tamo. Osvajao čak i dve aba lige i tri Kupa Radivoja Koraća. Zbog toga je i bilo uvrenje da bi mogao do titule da se našao sa Partizanom u finalu.

Pre svega jer ima kvalitet da pobedi Partizan, dok je u slučaju Zvezde drugačije. Zvezda je em kvalitetnija, em nije u interesu FMP-u da pobedi crveno - bele. Inače, kvota na pobedu Zvezde je 1,10, a na FMP 7,5 što dovoljno govori o šansama "pantera"

Međutim, trener Zvezde Milenko Topić kaže da u smetaju priče da će finale biti lagano.

- Dve najbolje ekipe se sastaju u finalu, one su to svojim igrama i ponašanjem zaslužile. Pomalo mi smeta da se finale degradira, koriste se termini "dva bliska kluba", priča se da je ovo finale formalnost. Ja ne mislim tako, FMP je dobra ekipa, odlična imaju fizionomiju, odlično su vođeni, nedostaju im dva igrača na spoljnim pozicijama, vrlo važna igrača, ali oni to borbenošću kompenzuju - rekao je Topić na konferenciji za medije.

VIDEO: Nebojča Čović priča o tome da li Zvezda može do Evrolige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djole

    7. jun 2018 | 09:37

    Zvezda je od tada svake godine imala za dve klase bolji tim,ne znam sta je tu cudno?Kao da ste pitali kada je Vrsac ili Metalac poslednji put pobedio Zvezdu..

  • Darko

    7. jun 2018 | 14:04

    A za koga ce novica da navija

  • Zigzag

    7. jun 2018 | 01:34

    Ali zato nase drage komsije biju redovno 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA