Basketaši Srbije brane zlato u hali od 55.000 mesta: Stojačić uz Buluta i ekipu napada tron!

Srećno, Orlovi!

  • 2

U subotu 9. juna, muška basketaška reprezentacija Srbije započinje odbranu titule na FIBA Svetskom prvenstvu, koje se od 8. do 12. juna održava u Manili (Filipini).

U četvrtak su momci odradili trening na glavnom terenu na kome će se odigrati svi mečevi prvenstva, a utisci sa samog treninga su bili izuzetni jer je teren postavljen u jednoj od najvećih (ako ne i najvećoj) košarkaških dvorana na svetu „Filipinskoj Areni“, čiji je kapacitet 55.000 sedišta.

Utiske o predstojećem SP i očekivanjima izneli su reprezentativci Srbije Dejan Majstorović i Stefan Stojačić, sa kojima će igrati Dušan Bulut i Dejan Savić.

Bulut u ulozi lidera Foto: Promo/Red Bull

– Kao i svake godine, na Svetsko prvenstvo dolazimo po zlatnu medalju. Ove godine možda imamo možda lakši posao u samoj grupi, s obzirom na to da je od jačih ekipa sa nama u grupi jedino Holandija, dok smatram da su ostale ekipe slabijeg kvaliteta. U četvrtfinalu nas očekuje težak meč jer ukrštamo sa izuzetno jakom grupom C, ali mislim da ćemo se, ako budemo igrali kako znamo, sigurno kući vratiti sa zlatnom medaljom – rekao je Majstorović.

Stojačić je novajlija u 3x3 reprezentaciji Srbije.

– Prvenstveno mi je velika čast što ću predstavljati Srbiju na predstojećem Svetskom prvenstvu na Filipinima u Manili. Takođe, to je i velika obaveza, s obzirom na to da je sada prvi put selektirana reprezentacija i da sam se našao uz igrače koji su do sada već osvajali trofeje na Svetskim prvenstvima. Svakako smatram da smo pretendenti na prvo mesto i mi sami u ekipi očekujemo da ćemo stići do najvišeg cilja.

Stojačić je košarku zamenio za basket, brzo je ušao u društvo najboljih Foto: MN Press

- Naravno, ekipe koje igraju protiv nas su poprilično dobre, naročito sada kada je od prošle godine 3h3 košarka kao sport ušla u Olimpijsku porodicu – svi su prosto povećali svoje ambicije kada je ovaj sport u pitanju. Ipak, i dalje smatram da smo glavni favoriti za osvajanje zlatne medalje. Mislim da mogu da se maksimalno dobro uklopim u ekipu u kojoj su tri igrača iz protivničke ekipe, ako to može tako da se kaže, kada su u pitanju klupska takmičenja i mislim da mogu svojim kvalitetima da doprinesem njihovoj igri. Dakle, možemo zajedno da ostvarimo sve ciljeve koje smo zacrtali! – dodao je Stojačić.

Prvi meč koji našu reprezentaciju očekuje na Svetskom prvenstvu je duel sa reprezentacijom Holandije, koja je poput naše selekcije došla u nešto izmenjenom sastavu u odnosu na prošlogodišnje finale SP u francuskom Nantu, gde je naša reprezentacija slavila i okitila se još jednom titulom svetskog prvaka.

Utakmica će se igrati u subotu 9. juna, od 14.00 sati po lokalnom, odnosno 8.00 sati po našem vremenu, dok će drugi rival naše reprezentacije istog dana biti selekcija Novog Zelanda sa kojom ćemo se boriti od 15.30 sati po lokalnom, odnosno 9.30 sati po srpskom vremenu.

VIDEO - Bulut za Telegraf o novoj sezoni, Olimpijskim igrama i rivalstvima u basketu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA