Najveća bomba u istoriji Cedevite: Sito Alonso preuzeo Zagrepčane i napada trofej ABA lige!

Madriđanin će probati da promeni tokove na Jadranu

  • 7

KK Cedevita je kroz noviju istoriju kuburila sa trenerskim imenima, a sada su čelnici kluba to presekli bombastičnim transferom.

U poitanju je dovođenje Sita Alonsa, trenera koji je vodio Barselonu, Baskoniju i Bilbao, a iza sebe ima zavidne rezultate u renomiranoj ligi Španije.

To je najbolji pokazatelj koliko očajnički u Zagrebu žele ABA pehar i Evroligu, posle neuspeha sa Zdovcom koji se oprostio od Cedevite.

Alonso je sa Baskonijom 2017. došao do četvrtfinala Evrolige, u Španiji do polufinala, a sada će imati novi izazov.

- Veoma smo srećni što smo postigli dogovor sa Sitom Alonsom koji je potpisao trogodišnji ugovor (2+1). Ovo je prvi put da nam prvi trener ne dolazi iz regije i ovog govornog područja, pa je to novost za KK Cedevitu. Sito Alonso je stručnjak koji je uspešno vodio sjajne ekipe, odlične igrače i sigurni smo da će pomoći i nama u ostvarivanju naših ambicija. Dobro je upoznat sa našom organizacijom, a više o njegovom potpisu i daljnjim koracima ćemo sledeće nedelje, kada nam trener dolazi u Zagreb i kada ćemo ga predstaviti javnosti - rekao je Matej Mamić, sportski direktor KK Cedevite.

VIDEO - Čačani priredili spektakularan doček košarkašima Borca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    8. jun 2018 | 23:02

    Баш су интересантни ови ЗагребаЋки деЋки. Све неке "бомбе" код њих. Ето, код оних других прошле године дошо Сума, сад друга "бомба" Гомеш...са Загрепчанима никад досадно...

  • Goxxx902

    8. jun 2018 | 23:30

    A istorija im je inace prilicno dugacka...Par godina...

  • Teo kralj

    9. jun 2018 | 07:25

    Ma nista to ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA