PAO bacao "cigle", ali je na korak od titule, Olimpijakos je zreo za remont

"Zeleni" trijumfovali u "OAKA" Areni, na pobedu su od novog pehara

  • 0

Kroz pravu agoniju prolazili su košarkaši Panatinaikosa sa linije slobodnih bacanja u trećoj utakmici finalne serije sa Olimpijakosom, često su to bile "cigle", ali su i sa tako lošim procentima (10/25), lagano došli do druge pobede u finalnoj seriji protiv najvećeg rivala Olimpijakosa - 73:58.

Sada je, psole preokreta, 2:1 u seriji, koja se ponovo seli u Pirej gde će "Oli" igrati za ostanak u igri i povratak na teren aktuelnog prvaka.

PAO je mnogo bolje odigrao čitavu utakmicu, prvu osetniju razliku imao je već u prvoj deonici (18:9), do poluvremena je stekao dvocifrenu razliku trojkom Kalatesa u poslednjoj sekundi (38:28), da bi u nastavku prednost samo rasla.

Sve je bilo rešeno kada je Kalates novom trojkom uvećao razliku na 63:44 početkom poslednje deonice, PAO je već mogao da počne da slavi, jer na drugoj strani nije dobio adekvatnu reakciju, mada su gosti mini-serijom do kraja uspeli da ublaže poraz.

Kej Si Rivers je istupio kao najefikasniji kod pobednika sa 15 poena, Majk Džejms je dodao 14, a sjajni Kalates 13, uz 6 asistencija i 5 ukradenih lopti.

Lider Olimpijakosa Vasilis Spanulis jedini je bio raspoložen da parira "zelenima", ubacio je 14 poena, imao solidnu podršku od Printezisa, donekle i Milutinova koji se zaustavio na 8 poena i 11 skokova.

Džamal Meklin je ubacio 9 poena.

Učinak ostalih nije vredan pomena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA