CSKA nastavio teror u VTB ligi: Sedma uzastopna titula za najmoćniji ruski klub

Moskovljani u finalu završnog turnira savladali Himki

  • 0

Isto je već sedam godina zaredom, košarkaši CSKA vladaju VTB ligom, novi trofej stigao je u vitrine "armejaca" posle pobede ufinalu nad Himkijem 95:84.

U finalu, za novi trofej, nije bilo dileme - ekipa Dimitrisa Itudisa pokazala je moć protiv najvećeg rivala i stigla do zaslužene pobede i pehara kojim se donekle iskupila za dabakl na evroligaškom fajnal-foru gde je završila kao četvrti.

Udarne igle tima bile su na visini zadatka, Higins je predvodio napadački ešalon sa 20 poena, De Kolo je dodao 18, Klajburn 16, Rodrigez 15, uz 8 asistencija popularnog Ćaća.

Samo jednom se desilo da CSKA ostane bez VTB trofeja od formiranja takmičenja 2008. godine, bilo je to u sezoni 2010-2011, kada je upravo Himki "tesno" porazio "večitog šampiona" regionalne lige.

Šved je u finalnoj utakmici ubacio 21 poen, ispromašivao se za tri poena (3/10), Malkolm Tomas je postigao 17 poena, Hanikat i Gil po 11, Anderson 9...

Treće mesto zauzeo je Zenit koji je savladao Uniks 93:79, uz sjajnu partiju Kajla Kjurika koji je ubacio 29 poena.

Srpski reprezentativac Marko Simonović bio je bez poena za 15 minuta u pobedničkoj ekipi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA