≫ 

Kreće mesec ludila u NBA! Gde će završiti trio superstarova Džejms, Džordž i Lenard? (FOTO)

Predstoji nam vrelo leto prelazaka najboljih igrača u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu

  • 1

Nakon što su Golden Stejt Voriorsi odbranili titulu u NBA ligi, počistivši ekipu Klivlend Kavalirsa u finalnoj seriji rezultatom 4:0, balans moći bi mogao da bude i te kako narušen u mesecima koji slede.

Ono što bi šampione iz Kalifornije najviše trebalo da brine, jeste onaj tim u kojem će Lebron Džejms nastaviti svoju karijeru.

>>>Ni Divac, ni Kokoškov: Luka Dončić izabran kao 3. pik, odmah je prosleđen drugom klubu na ludom NBA draftu! (FOTO) (VIDEO)

Postoji nekoliko potencijalnih mesta gde bi Kralj Džejms mogao da ode, naravno ta odluka zavisi i od njegovih potencijalnih saigrača, koji takođe nemaju rešenu budućnost u ovom trenutku.

Lebron je u junu msecu ove godine odigrao možda svoj poslednji meč u dresu Klivlenda Foto: Tanjug/Ap

U poslednjih 48 sati se dosta govori o mogućem trejdu koji spremaju Los Anđeles Lejkersi u nameri da dovedu Kavajia Lenarda iz ekipe San Antonija, a sve u nameri da bi privoleli Džejmsa da im se pridruži u "gradu Anđela".

>>>Navijači Zvezde gledaju u Kliperse i nadaju se Teodosiću: Evo zašto je sada realno da dođe!

Trenutno je na snazi trka sa vremenom, jer Lebron ima opciju da se do petka 29. juna u 23:59 časova odluči da li želi da ostane u Klivlendu još jednu sezonu u kojoj bi zaradio 35.6 miliona dolara.

Ukoliko to učini, put do Lejkersa će biti dosta komplikovan sa mnogo većom konkurencijom.

Sudeći po američkim medijima, Džejms želi da donese svoju odluku što pre, za Lejkerse bi on i dalje bio moguća solucija, čak i da se odluči da aktivira opciju ostanka na još jednu sezonu, ali bi onda njihov trejd potencijal prema Kavajiu Lenardu bio gotovo nezamisliv.

Ono što je definitivno, jeste da bi Lejkersi sa Lebronom u timu, kao i nekolicinom mladih igrača i fleksibilnim prostorom u "seleri kepu", postali jedna od najprivlačnijih destinacija za dovođenje još jednog igrača iz klase superstara.

Taj trenutak bi mogao da se dogodi i sredinom Avgusta, odnosno sve dok se ne završi "trejd dedlajn", dok bi treća zvezda mogla da dođe sledećeg leta.

>>>Jokić ostaje u Denveru, a cifra koju će dobiti je vrtoglava!

Tu se pre svega misli na Kevina Durenta, koji takođe može da aktivira opciju i postane slobodan igrač. Ukoliko se odluči za novi jednogodišnji ugovor, ili jedan plus jedan, budite sigurni da će mnogo klubova kružiti oko njega ne bi li ga doveli u sklopu trejda.

Durentovi motivi su i dalje misterija za celu ligu, mada nema naznaka da bi mogao da ide iz šampionskog sastava.

Za to vreme, ekipe Filadelfije i Bostona su se ukjučile u trku za dovođenjem Kavaji Lenarda, ne bi li nadjačali ponudu Lejkersa, koja ne bi trebalo da uključuje zajedno Lonza Bola i Brendona Ingrama.

Leborn Džejms i Kavaji Lenard bi mogli da nastupaju u istoj ekipi sledeće sezone Foto: AP/Tanjug

Mada, kako se navodi u medijima, kada bi Lebron izabrao da pojača Lejkerse, ne bi želeo da bude deo Lavar Bol cirkusa na koji su zlatno-ljubičasti osuđeni.

Što se Pola Džordža tiče, najbolja moguća opcija po Oklahmu bi bila da se ol-star krilni igrač odluči za maksimalno produženje ugovora. Takođe postoje priče prema kojima će Džordž potpisati "jedan plus jedan" ugovor, da bi sledećeg leta bio ponovo slobodan igrač.

>>>Begli je bolji od Dončića: Divac objasnio zašto nije hteo da izabere Slovenca na draftu! (VIDEO)

Ukoliko Džordž odluči da napusti ekipu Tandera ovog leta, to bi potencijalno moglo da znači da je vreme za potpunu rekonstrukciu tima, gde bi čak i Rasel Vestbruk bio trejdovan. Izgubiti Hardena, Durenta i Vestbruka u roku od 6 godina, prilikom čega niko od njih nije izašao iz svog prajma, bi bilo zaista deprimirajuće.

Kevin Durent poentira pored Pola Džorža (broj13) Foto: Tanjug/AP

Drugi scenario je onaj u kome Dordž ostaje u Oklahomi uz maksimalni ugovor. U tom slučaju ukupan platni spisak Tandera bi prešao neverovatnih 240 miliona dolara, računajući porez na luksuz.

On bi se normalizovao tek u sezoni 2019-2020, kada ogromni ugovor sa Karmelom Entonijem bude istekao. Možda su vlasnici Oklahome dubljeg džepa nego što se petpostavalja, pa bi mogli da istrpe jednu sezonu ogromnih troškova.

Da li će Lebron Džejms, u svom pohodu na četvrti šampionski prsten, udružiti snage sa Polom Džordžom ili Kavaji Lenardom, saznaćemu u periodu oji je pred nama.

Jedina sigurna stvar jeste da NBA fanovi širom sveta ne bi želeli da ponovu gledaju nezanimljivo finale u kome je pobednik unapred poznat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NBA

    29. jun 2018 | 20:15

    Da su pametni svi u Hjuston kod Hardena i narednih 5g titula je njihova. Bili bi dream tim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA