≫ 

Bulut i ekipa nastavljaju da nižu uspehe: Srpski basketaši idu na Evropsko prvenstvo!

Basket 3x3 sve je popularniji sport u svetu, a naša selekcija je među najboljima na planeti

  • 1

Na kvalifikacionom turniru za plasman na FIBA 3x3 Evro kup koji će se održati u Bukureštu od 14. do 16. septembra 2018. godine, reprezentacija Srbije ostvarila je cilj i plasirala se na najveću 3x3 smotru u Evropi.

>>> Duh Stefa Karija ušao u Bobija: Srpski centar pogodio za tri u maniru najboljih šutera VIDEO)

Turnir u rumunskoj Konstanci, održan je 30.juna i 01.jula, a naša muška seniorska reprezentacija nalazila se u grupi A uz reprezentacije Litvanije i Gruzije. Mečevi u grupi su bili predviđeni da se igraju u subotu (30.juna) u poslepodnevnim časovima, međutim vremenske prilike u Konstanci su naterale domaćine da započnu takmičenje u zatvorenom prostoru, da bi se ipak odlučili da poslepodnevni program nastave na otvorenom.

VIDEO: Bulut za Telegraf o novoj sezoni, Olimpijskim igrama i rivalstvima u basketu

Naša reprezentacija je tako svoj meč protiv Litvanije odigrala u nedelju i slavila sa 21:15, da bi u drugom meču grupe, naši reprezentativci bili bolji i od Gruzije koje su savladali rezultatom 22:12, čime je obezbeđeno prvo mesto u grupi A.

Za plasman na EP reprezentacija je trebalo da direktno savlada u četvrtfinalnom meču reprezentaciju koja je zauzela drugo mesto u grupi C – što je bila reprezentacija domaćina Rumunije.

Foto: KSS.rs

U četvrtfinalu izjednačena borba je viđena samo u uvodnim minutima meča, gde je Rumunija imala i prednost od 5:3, nakon čega je naš tim preuzeo potpunu inicijativu i poveo ubrzo i sa 13:6, da bi na kraju konačan rezultat bio 21:14 za Srbiju.

Na ovaj način Srbija je obezbedila mesto među dvanaest najboljih evropskih ekipa koje će se takmičiti za titulu najbolje na FIBA 3h3 Evro Kupu, a podsećamo da će na EP putovati zajedno sa ženskom reprezentacijom koja je „vizu overila“ prošlog vikenda u Andori.

Reprezentacija Srbije je na ovom kvalifikacionom turniru nastupala u sastavu: Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić, uz stručni štab koji su činili selektor Goran Vojkić i trener Danilo Lukić.

(Telegraf.rs/KSS.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cole

    1. jul 2018 | 23:05

    Bravo momci. Niko ne ulaze u ove momke i sportove koji nam donose uspehe i radost, a ulazu u propali fudbal! Dokle?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA