≫ 

Jokić sa tribina gledao poraz Srbije od Nemaca u Novom Sadu (FOTO) (VIDEO)

Košarkaši Srbije su u dramatičnoj završnici izgubili od reprezentacije Nemačke rezultatom 81:88

  • 41

Košrakaška reprezentacija Srbije izgubila je od reprezentacije Nemačke u Novom Sadu rezultatom 81:88.

Srbija je ovim porazom završila prvu fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini na drugom mestu u svojoj grupi sa skorom od 4 pobede i dva poraza.

SRBIJA NEMAČKA 81:88 (23:21, 18:14, 19:21, 21:32)

Sastavi:

Srbija: Micić 1, Todorović 8, Milosavljević, Simonović 2, Marjanović 22, Peno 3, Milutinov 16, Jelovac 19, Đoković, Avramović, Dobrić, Gagić

Nemačka: Saibu 4, Gifi, Fojgtman 2, Tada 6, Bencing 16, Doret, Šruder 21, Akpinar 8, Bartel 7, Kleber 16, Timan 2, Cirbes 6

Najefikasniji u redovima Srbije je bio Bioban Marjanović sa 22 poena, a pratio ga je Stevan Jelovac sa 19. U pobedničkoj ekipi Šruder je postigao 21 poen dok su Kleber i Bencing meč završili sa po 16 postignutih koševa.

Izabranici Aleksandra Đorđevića su odlično otvorili meč vođstvom od 7:0 nakon trojke Stevana Jelovca. Međutim, Nemci su se vratili u igru, pre svega šutem za tri poena. Redom su pogađali Bencing, Šruder i Akpinar koji je i postavio rezultat prve četvrtine od 23:21 za reprezentaciju Srbije.

Mora se napomenuti da se više očekivalo od Denisa Šrudera u prvom poluvremenu koji je postigao svega 7 poena u tom delu igre. Sa druge strane, Boban Marjanović, Stevan Jelovac i Nikola Milutinov su bili najviše raspoloženi u reprezentaciji Srbije.

Centar Denver NAgitsa, Nikola Jokić, prisustvoao je utakmici u Novom Sadu Foto: MN Press

Centar LA Klipersa je bio nezadrživ u nekoliko situacija pod košem Nemaca, nakon kojih je loptu zakucavao sa autoritetom. Najbolji potez u prvom poluvremenu je izveo Nikola Milutinov, koji je atraktivnim zakucavanjem na asistenciju Vasilija Micića, završio jednu kontru naše reprezentacije.

Na poluvreme se otišlo vođstvom reprezentacije Srbije od 41:35.

Nemci su se početkom drugog poluvremena približili na samo poen zaostatka nakon trojke Karstena Tade za 41:40.

Nakon toga je Srbija ekspresno odgovorila sa trojkom Dragana Milosvaljevića koji se posebno istakao u ovoj četvrtini. Srbija je održavala prednost koja je iznosila od 5 do 9 razlike, da bi Bencing 4 sekunde pre kraja treće četvrtine postigao trojku za konačan rezultat nakon treće deonice od 60:56.

Poslednju četvrtinu su naši košarkaši odlično otvorili još jednim alej-up zakucavanjem Milutinova na asistenciju Micića. Međutim, Nemci se nisu predavali.

Denis Šruder je asistirao Maksiju Kelberu za prvo vođstvo reprezentacije Nemačke na utakmici od 62:63. Nakon toga su Nemci bili u vođstvu sve do 37. minuta kada su košarkaši Srbije poravnali rezultat na 75:75, da bi Stevan Jelovac pogodio trojku za vođstvo od 79:75.

Nakon što je na dva minuta pre kraja meča, Todorović povisio rezultat na 81:75, svi u hali Spens su mislili da je Srbija konačno prelomila meč.

Ali Nemci ne bi bili Nemci kada bi se predavali pre isteka poslednjeg sekunda. Denis Šruder je pokrenuo svoju ekipu kada je bilo najvažnije i svojim poenima i asistencijama doprineo da reprezentacija Nemačke ostvari i šestu pobedu u grupi iz isto toliko odigranih utakmica.

Ispostavilo se da su poeni Dejana Todorovića na dva minuta do kraja meča bili poslednji koji su srpski košarkaši postigli u ovom meču.

Bitan napad nije iskoristio Boban Marjanović na 45 sekundi do kraja utakmice pri rezultatu 82:81 za Nemačku. Kada su svi očekivali još jedno zakucavanje od centra Klipersa, u poslednjem trenutku se stvorio igrač Dalas Maveriksa, Maksimilijan Kleber, koji je odlično blokirao našeg centra.

Nakon toga je usledion napad Nemaca u kome je Šruder postigao 2 poena, da bi nakon promašene trojke Micića, Denis Šruder bio fauliran i odveden na liniju za slobodna bacanja.

Bek Atlante je pogodio oba slobodna bacanja za vođstvo Nemaca od 81:86 na 10 sekuundi pre kraja, da bi konačan rezultat postavio Robin Bencing takođe sa linije penala.

Reprezentacija Srbije nastavlja svoj pohod ka Svetskom prvenstvu u Kini utakmicama druge faze kvalifikacija.

Prvi meč je na programu 13. septembra protiv reprezentacije Grčke u gostima.

VIDEO: Okupljanje košarkaške reprezentacije Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goxy

    2. jul 2018 | 22:08

    Dovedite nekog trenera, sklonite ovog manekena! Da ima obraza sam bi otišao.

  • Wien

    2. jul 2018 | 22:31

    Djordjevic je lose vodio ekipu...pola trece i pola cetvrte cetvrtine Micic i Peno ispucavaju 10 napada u prazno bezidejan a Sale nacionale bez reakcije...

  • Sale

    3. jul 2018 | 00:13

    Sad nam je valjda jasno zasto je Djordjevic oteran iz Bajerna. On kao trener ni jednu vaznu i gustu utakmicu nije u stanju da dobije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA