≫ 

Poraz nije opcija: Evo šta treba košarkašima Srbije da bi se plasirali na Mundobasket u Kini 2019.

Put do Svetskog Kupa neće biti lak, ali kao aktuelni vicešampioni "orlovi" će preskočiti i ovu prepreku

  • 2

Košarkaška reprezentacija Srbije ima još šest utakmica kvalifikacija da obezbedi plasman na Mundobasket u Kini 2019. godine. To neće biti lako s obzirom da igramo bez vodećih igrača, ali nije neostvarljivo.

Naredni rivali Srbije u grupi L su Grčka, Estonija i Izrael, uz Nemačku i Gruziju sa kojima smo već odigrali. Realno, osim Grčke dva preostala rivala nisu velikog renomea, ali imaju dobre ekipe. S druge strane ni mi ne možemo da izađemo na teren i da buidemo sigurni da će protivnik sam da se pobedi. To smo videli u duelima sa Nemačkom.

>>> Đorđević poslao jaku poruku košarkašima koji su odbili da igraju za Srbiju!

Poredak na tabeli je sledeći Nemačka 12, Grčka 12, Srbija 10, Izrael 9, Gruzija 8 i Estonija 8 bodova. Na Svetsko prvenstvo će se plasirati prve tri ekipe, pa je jasno da će biti veoma neizvesno do kraja.

Prvu utakmicu naš tim igra u Grčkoj 13. septembra, a zatim 16. septembra dočekuje Estoniju. Te dve utakmice su ključne i sa pobedama bismo se približili korak napred ka Mundobasketu.

Posle toga 30. novembra igramo u Izraelu i tu bismo mogli da pečatiramo plasman u Kinu, jer  u preostala tri kola dočekujemo Grčku  (3. decembra) a onda gostujemo Estoniji 21. februara i dolazi nam Izrael 24. februara.

Ugovori su potpisani, letovanja će biti odrađena, pa se Đorđević nada kompletnoj reprezentaciji Foto: MN Press

Vrlo je važno da u septembru odigramo u jačem sasatvu, da se priključe Raduljica, Kalinić, Teodosić, Gudurić, Nedović, Bjelica koji su propustili ove kvalifikacije (Zbog Evrolige i NBA).

U septembru je još uvek pripremni deo sezone pa bi mogli da odvoje 10 dana da odigraju za reprezentaciju posebno Jokić, koji je potpisao ugovor života sa Denverom i sada nema prepreka.

- Čini mi se da je prvo putovanje u Grčkoj, pa Estonija ovde… Nadam se da ćemo okupiti solidnu reprezentaciju. Više ne vidim razloga da neko kaže „NE“, ugovori su potpisani, letovanja će biti odrađenja, glava će biti odmorna, povrede su sanirane.

Potpisao najveći ugovor u istoriji srpskog sporta: Nikola Jokić gledao meč Srbije i Nemačke u Novom sadu Foto: MN Press

- To nije obaveza, ali mnogi od njih imaju sigurno želju da daju više za ovaj dres. Bez obzira koja imena imamo, više volim da ih vidim u redu ispred mene, nego iza mene na klupi - jasan je bio Đorđević koji je pohvalio novosadsku publiku:

- Rekao sam, ovde se zaista osećam sjajno, kao domaćini su sjajni. Voleo bih češće da čujem „Srbija Srbija“ sa tribina, mi igramo za ovu državu i to nam znači kad nosimo ovaj dres, grb. Nije na meni da učim, ali očigledno je. Sigurno ćemo se opet vratiti u Novi Sad - rekao je Đorđević.

VIDEO: Bogdan Bogdanović odbrani master rad na fakultetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA