Prve reakcije iz Zvezde na rivale u Evrokupu: Atraktivno! Navijači će uživati u dobroj košarci

Lazić i Dobrić o prvim rivalima u drugom po jačini evropskom takmičenju

  • 13

Košarkaši Crvene zvezde posle pet sezona, umesto Evrolige, igraće u slabijem evropskog takmičenju Evrokupu, što, naravno, ne umanjuje visoke ambicije ekipe sa Malog Kalemegdana.

>>> Zvezdi stiže Galatasaraj, Partizan čeka pakao u Evrokupu!

Crveno-beli su u četvrtak saznali imena rivala u grupu iz koje će krenuti ka zacrtanim ciljevima u Evrokupu, a stigle su i prve reakcije iz tabora šampiona srbije na žreb u Barseloni.

Podsetimo, Zvezda je svrstana u grupu sa Galatasarajem, Ulmom, Brešom, Andorom i Monakom.

- Atraktivna grupa u sezoni Evrokupa koja je izuzetno jaka gledajući sve predstavnike. Nikoga ne smemo da precenimo, ali nikako i da potcenimo. U prošlosti smo se sastajali sa nekim rivalima, nisu nam nepoznanica. Idemo korak po korak, ekipa tek treba da se formira i pojača. Činjenica je da će i druge ekipe formirati respektabilne sastave, ali naš početni cilj je jasan - želimo da ostvarimo plasman u narednu fazu  - rekao je kapiten ekipe Branko Lazić.

Svoje viđenje žreba u Barseloni izneo je i prvotimac Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Ognjen Dobrić od koga se uu narednoj sezoni očekuje da bude jedan od nosilaca igre.

- Evrokup je ove godine veoma kvalitetno takmičenje. Grupa u kojoj smo mi je jako atraktivna sa puno dobrih ekipa i sigurno da će naši navijači imati priliku da i u narednoj sezoni gledaju dobru košarku. Iako sve ekipe, uključujući i nas, tek treba da formiraju svoje "rostere", naši protivnici gaje prepoznatljiv stil igre pa već sada možemo da znamo šta nas očekuje. Naša prednost je svakako iskustvo koje smo sticali prethodnih godina igrajući Evroligu. Iskreno, mislim da je dobro što smo voljom žreba izbegli duga putovanja, isključujući možda Andoru, a samim tim imaćemo više vremena za pripremu i treninge - rekao je Dobrić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • koja

    5. jul 2018 | 20:25

    Sigurno ce napuniti dvoranu kad dodju Bresa i Monako i Ulm i Andora. Ma trazice se karta vise. Kakav spektakl ce to biti.

  • srb

    5. jul 2018 | 22:45

    Osvaja Zvezda Eurocup

  • srki

    5. jul 2018 | 21:05

    EEEE na kakvu smo mi atraktivnost pali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA