≫ 

NBA menja pravila: Igrači već sa 18 godina mogu na draft!?

Biranje igrača dobiće sasvim novu dimenziju

  • 0

Jedno od pravila drafta po kojem igrači koji žele da budu birani od strane NBA klubova moraju da imaju najmanje 19 godina i makar jednu godinu na koledžu, moglo bi uskoro da se promeni.

>>> Lejkersi doveli igrača koji je najviše nervirao Lebrona (FOTO)

Kako prenose američki mediji, nova promena mogla bi da stupi na snagu već od 2021. godine, a to je najavio komesar lige Adam Silver u Las Vegasu.

- Moje lično mišljenje je da smo spremni da napravimo tu izmenu -  istakao je Silver.

Komesar je dodao da bi potvrda ove odluke mogla biti doneta u narednih nekoliko meseci, kao i to da NBA liga planira da ukine obaveznu godinu na koledžu pre prijave na draft.

- Nešto mora da se promeni jer ovo ne radi dobru stvar za koledž košarku. Ako igrači ne dobijaju dovoljno prostora za razvoj na toj jednoj godini na koledžu, onda bismo voleli da ih vidimo u NBA ligi. Oni ne igraju na NCAA turnirima, ne takmiče se na najvišem nivou i mislim da moramo da razmislimo o tome da ti igrači dobiju adekvatan trening i adekvatnu mogućnost za razvoj -  kazao je Silver.

VIDEO: Mičel Donovan za Telegraf o svojoj ruki sezoni u NBA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA