Čikago dobio najveće pojačanje za narednu sezonu

Džabari Parker posle četiri sezone napustio Bakse

  • 0

Čikago Bulsi dobili su, za sada, najzvučnije pojačanje ovog leta: slavna "franšiza" jača je za dosadašnjeg krilnog igrača rivalskog Milvoki Baksa Džabarija Parkera (23). 

Parker je napustio Bakse posle četiri sezone u kojima je stasao u jednog od najvažnijih igrača u klubu. Ipak, u Milvokiju nisu bili do kraja zainteresovani da izjednače ponudu koju je ovaj dobio od Bulsa (40 miliona dolara na dve sezone), pa se Parker preselio u komšiluk, u rodni grad.

S obzirom na to da je Džabari početkom 2017. godine imao operaciju ukrštenih ligamenata, te je pauzirao dugo, u Milvokiju je presudio stav da možda nije pametno investirati u njega, dok je Čikago, upravo zbog istorije povreda igrača, ponudio tek kraći ugovor.

U Čikagu su, i pored svega, rešeni da "reanimiraju" karijeru nekadašnjeg drugog "pika" na draftu i pridruže ga mladim snagama iz svojih redova, Markanenu, Danu, Lavinu i Karteru.

Parker je najbolju sezonu u karijeri imao 2016/2017, kada je, u proseku po meču, beležio 20.1 poena, 6.2 skoka i 2.8 asistencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA