Zvezda se ozbiljno pojačava, Tomić dobio veliko ime u stručnom štabu!

Biće crveno-beli jači za dokazanog kondicionog trenera

  • 3

KK Crvena zvezda krenuo je u proces formiranja stručnog štaba za sezonu 2018/2019. Nedavno je trogodišnji ugovor sa šampionom Srbije potpisao Milan Tomić i postao prvi trener ekipe, a prvo pojačanje na klupi dobio je u vidu kondicionog trenera Aleksandra Lukmana.

Lukman je rođen 1967. godine u Beogradu gde je završio osnovnu i srednju školu, a potom i Fakultet fizičkog vaspitanja u Beogradu. Doktorirao je 2008. godine na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu. Svoju bogatu karijeru u košarci započeo je da gradi još 1995. godine, a ovo mu nije prvi dolazak u Crvenu zvezdu.

Naime, Lukman je bio kondicioni trener kluba sa Malog Kalemegdana u šampionskoj sezoni 1997/1998, a takođe je bio deo stručnog štaba Crvene zvezde u sezonama 2009/2010, kao i u periodu od 2011. do 2013. godine kada je osvojio i Kup Radivoja Koraća.

- Trebalo bi istaći da Lukman ima i bogato internacionalno iskustvo kao kondicioni trener. Naime, bio je u stručnom štabu Uniksa iz Kazanja sa kojim je i osvojio Kup Rusije 2009. godine. Takođe, u trogodišnjem mandatu na mestu kondicionog trenera Himkija, Lukman je osvojio i evropski trofej i to Evrokup 2015. godine. Aleksandar Lukman je bio deo i stručnog štaba koji je predvodio žensku reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu 2017. godine - podsećaju crveno-beli.

- Povratak u Zvezdu je za mene uvek kao povratak kući. Kada sam dobio poziv novog trenera Milana Tomića i predsednika kluba Nebojše Čovića, nisam se dvoumio ni trenutak. Jer ovo je veliko zadovoljstvo za mene, da radim u klubu koji volim. Tokom prethodnih godina bio sam aktivan kroz rad u ruskom Himkiju, a sada ću svu svoju snagu, i na prvom mestu znanje usmeriti na moju Crvenu zvezdu - rekao je Lukman po povratku među crveno-bele.

Crvena zvezda, Hemofarm, Lokomotiva Rostov, Uniks, FMP, Himki, ženska reprezentacija Srbije i sada ponovo Crvena zvezda, radna su mesta Aleksandra Lukmana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    15. jul 2018 | 16:21

    Samo da bude jos kvalitetnih pojacanja. Planski samo, momci. Buducnost nece imati hemiju u ekipi, uvjeren sam da ce im biti "malo" lopti i da ce sve otici kako je i doslo.

  • Saki

    15. jul 2018 | 16:26

    Ovo je veliko pojacanje za strucni stab ovo sve mirise na vracanje u EL

  • Renegade

    16. jul 2018 | 11:36

    Jako dobro, svaka cast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA