≫ 

FIBA oštro kaznila učesnike tuče na Filipinima! Sudije suspendovane godinu dana, novac od kazni ide u humanitarne svrhe (VIDEO)

Drakonske kazne su izrečene nakon haosa koji je nastao u toku meča između košarkaša Filipina i Australije

  • 1

Disiplinska komisija FIBA je nakon više od dve sedmice, od nezapamćene tuče koja se dogodila početkom jula meseca ove godine, donela odluku da kazni apsolutno sve aktere meča između reprezentacija FIlipina i Australije u gradu Bulakan. 

>>>Divac zvao Bjelicu u Sakramento, na pomolu je novi srpski super tandem u NBA ligi!

Samo su trojica igrača pošteđena kazni, iako su i oni bili učesnici pravog haosa na parketu. To su Gejb Norvud iz reprezentacije Filipina, kao i Nejtan Sobi i Džejson Kadi iz Australije.

Najgore je prošla sudijska trojka Ahmed Al Buluši (Oman), Hatim Alharbi (Saudijska Arabija) i Pol Skajem (Liban), koji su suspendovani na godinu dana i neće moći da obavljaju svoj posao u mečevima pod okriljem FIBA.

Ipak, organizatoru jedne od najluđih utakmica viđenih u poslednjoj deceniji, reprezentaciji Filipina, je kažnjeno čak desetorica igrača zbog nesportskog ponašanja. 

Kazne su u rasponu od jedne do šest utakmica. Bivši krinlni centar NBA ekipe Bruklin Netsa, Andrej Bleč, kažnjen je sa tri utakmice neigranja.

>>>Lebron sa kajlom i "cvikama" izdominirao na utakmici Lejkersa: Kralj se u novom ruhu pojavio da bodri nove saigrače (VIDEO)

Pomoćnik selektora, DŽozef Uičiko, neće moći da sedi na klupi tri utakmice. Selektor Vinsent Rejes dobio je meč suspenzije i kaznu od 8.500 evra.

Košarkaški savez Filipina je takođe pretrpeo penale. Zbog nesportskog ponašanja publike, članova stručnog štaba i igrača, kao i loše organizacije utakmice, Filipini će naredna tri meča igrati iza pred praznim tribinama, uz još dve utakmice uslovne kazne u naredne tri godine.

Takođe, sledi im i novčana kazna od 215.000 evra.

Reprezentacija Australije je prošla mnogo bolje jer su im samo trojica igrača kažnjena. Kris Gaulding neće igrati jedan, centar Milovki Baksa - Ton Mejker tri, a Danijel Kikert pet mečeva!

Košarkaški savez Australije je kažnjen sa 85.000 evropskih novčanica zbog nesportskog ponašanja igrača i uništavanja opreme u dvorani.

Novac prikupljen od svih kazni biće iskorišćen u dobrotvorne svrhe kao i za podršku projekta po imenu Basketball for Good“.

VIDEO: Donovan Mičel gost na finalu Evrolige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA