≫ 

Mladi košarkaši šokantno ispali sa Eurobasketa

Momci koji predstavljaju budućnost srpske košarke boriće se za plasman od petog do 8 mesta

  • 21

Mlada reprezentacija Srbije, igrači rođeni 1998. godine i mlađi, nije uspela da se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva koje se održava u Hemnicu (Nemačka).

Generacija koje je bila projektovana za zlatnu medalju, stala je u četvrtfinalu.GIzabranici selektora Vlade Jovanovića propustili su veliku priliku da savladaju selekciju Francuske i bore se za jednu od medalja, ali se mora istaći da su grubo oštećeni od strane sudija u samoj završnici meča.

Naš mladi tim je loše počeo utakmicu, imao već u prvoj četvrtini zaostatak od 14 poena, ali je velikom borbenošću uspeo da se vrati u utakmicu i u 36. minutu povede sa 59:52. Dok kraja susreta srpski reprezentativci nisu na žalost uspeli da poentiraju, što ih je uz dve sudijske greške u samom finišu koštalo poraza:

Srbija U20 – Francuska U20 59:60 (9:21, 19:16, 20:10, 11:13). Reprezentacija Srbije u nastavku šampionata boriće se za plasman od 5. do 8. mesta, a sledeći rival u subotu (20:15) biće joj selekcija Španije.

Tako blizu, a tako daleko, Izgubili su na jednu loptu: Detalj sa meča Srbije i Francuske Foto: fiba.basketball

Početak meča pripao je selekciji Francuske koja je je nametnula željeni ritam i povela sa 21:7 u finišu prve četvrtine. Naš tim je imao velikih problema u organizaciji napada i šutu sa distance. Mnogo žešće krenula je Srbija u drugom periodu. Povećan je intenzitet igre u odbrani, a posle nekoliko odličnih akcija u napadu rezultat je smanjen na 26:22. Finiš je ipak pripao rivalu, koji je na kraju prvog poluvremena ponovo uspeo da se rezultatski odlepi – 37:28.

Aleksa Radanov obeležio je start drugog dela igre sa 11 uzastopnih poena, posle čega se naš mladi tim definitivno serijom 14:4 vratio u utakmicu i prešao u vođstvo– 42:41. Srbija je vodila i sa 48:44, ali je nekoliko nepreciznosti u finišu treće četvrtine uslovilo da se rival približi na isteku 30. minutua – 48:47.

Dugo se posle toga vodila ravnopravna borba, igralo koš za koš, da bi Aleksandar Aranitović, Dušan Beslać i Miloš Glišić doneli našem timu činilo se kapitalnu prednost u 36. minutu 59:52. Međutim, srpski reprezentativci skoro tri minuta nizu uspeli da poentiraju, što Francuzi koriste da se sa dve trojke približe na 59:58.

Aleksa Radanov polaže na koš Foto: fiba.basketball

Ovaj rezultat bio je na snazi do sekund i po pre kraja, kad arbitri sviraju nepostojeći faul Radanova nad Dijavarom koji sa linije slobodnih bacanja pogađa za 60:59. Usledio je tajm-aut selektora Jovanovića i dogovor za poslednji napad. Loptu je ispod samog koša dobio Dušan Beslać koji je očigledno bio fauliran, ali se umesto sudijske pištaljke čuo zvuk sirene za kraj utakmice.

SRBIJA U20: Marjanović, Vulikić 2, Aranitović 5, Musić 9, Beslać 2, Tadić, Radanov 20, Stepanović, Simanić 2, Glišić 6, Đorđević 9, Momirov 4.

FRANCUSKA U20: N Doje 2, Vogir, Rambo 4, Bazile 2, Gulmi, Čofi 13, Godu Sina, Desine 5, Votijer 6, Dijavara 7, Fevri 20, Blan 1.

VIDEO:

(Telegraf.rs/Kss.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Detlić

    19. jul 2018 | 21:57

    Šta šokantno,BRUKA I SRAMOTA trenera V.Jovanovića.Tog trenerčića koji je imao uslove za rad,pripreme kao seniorska ekipa,gomilu novaca je potrošio ! Da li će i dalje da prima platu u KSS ?! Mi smo ekipa,reprezentacija koja je na svim pozicijama bolja od Francuza . Poslednji napad na Baslaća,malo je reći strašno. . .Ovo je za nepunih deset dana drugi brodolom naših mlađih repr.selekcija. Da li će napokon Rakoćević da odgovara za neuspehe i podnese ostavku !!??

  • DULE

    20. jul 2018 | 00:29

    Sramota da nepusti ovog tadca a decko pun energije verujem dabi ekipa bila agrasivnija i lepsebi igrala ovi sto igraju za njegasu pravi invalidi zatosmo i prosli ovako.

  • Jeca

    19. jul 2018 | 21:46

    Zadnja 4 minuta nisu dali kos! Sramota! Francuzi su imali 35% sut iz igre i opet nas dobili.....utakmica horor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA