≫ 

Bio je MVP Evroliginog turnira, doneo je Zvezdi juniorsku titulu, sada je potpisao profi ugovor sa crveno-belima! (VIDEO)

Paunović će biti nova nada crveno-belih, sledi mu postepeni prelazak u seniorski pogon

  • 7

Talentovani košarkaš Zoran Paunović potpisao je prvi profesionalni ugovor sa KK Crvena Zvezda na četiri godine.

Paunović je nedavno vodio crveno-bele do titule na kvalifikacionom turniru Evrolige u Beogradu, proglašen je za MVP-ja, došao je do proseka od 24.5 poena, a rekord od 26 poena imao je u finalnoj pobedi protiv Partizana u derbiju.

Obeležio je ovaj turnir sa prosečnim indeksom 33.3, u ukradenim loptama je bio najbolji sa 3.3, imao je čak i 55.6 procenat za tri, čemu je dodao 6.5 skokova, 2.8 asistencija i blokadu.

Protiv Partizana je bio posebno inspirisan, tada je uz 26 poena imao osam skokova, četiri asistencije, tri ukradene lopte i dve blokade, a košarkaške početke napravio je u rodnom Nišu kada je imao sedam godina.

Prvo je trenirao sa Konstantinom, a 2014. ga je Zvezda pozvala i to nije mogao da odbije, pa je sada konačno došao trenutak za profesionalne vode.

Posebno je dva metra visoki bek napredovao 2016. godine kada je zaslužio poziv u reprezentaciju, kasnije je nakon šuterskih zadataka počeo više da se posvećuje igri u odbrani i da sa više odgovornosti nastupa, što mu je donelo kapitensku traku.

- Čast je biti kapiten, to je dokaz da mi trener veruje. Lider je neko ko je u stanju da pruži najbolje u odbrani i napadu, mora da nađe način da pogodi kada tim igra loše. To je moje mišljenje, a sa liderskom ulogom, ja ću uvek pokušati da preuzmem odgovornost u teškim trenucima.

Tako je bilo i nedavno u finalu juniorskog šampionata Srbije, Paunović je hladnokrvnim šutem i prodornošću rešio utakmicu, čime je doneo titulu Crvenoj zvezdi i napumpao samopouzdanje pred evroligaški završni turnir u Beogradu, na kom se crveno-beli nisu proslavili. Takođe, bio je učesnik prestižnog kampa Košarka bez grancia, u organizaciji NBA i FIBA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    25. jul 2018 | 14:44

    Srecno momce, neka te bog cuva i sreca prati. Napred sa Zvezdom u pobede i titule!!!

  • NA NOVOJ ADRESI

    26. jul 2018 | 12:44

    Izvinjavam se zbog svih prethodnih komentara, ipak sam ja grobar i krivo mi je što se moj klub raspada eto... :(

  • NekoKo

    25. jul 2018 | 22:39

    Nije to to. Talentovan jeste, ali je daleko od prosečnog seniorskog igrača, a kamoli od igrača koji treba da bude u timu koji se bori za ulazak u EL. Negde opasno škripi u našoj košarci, kada je reč o razvoju mladog talentovanog igrača i njegovoj transforamciji u seniorkog košarkaša. Konkretno ovaj momak je morao mnogo više da radi na fizikalijama, odnosno telu. Mora da bude eksplozivniji, snažniji i skočniji. Recimo Igor Rakočević je u njegovim godinama leteo preko table i imao dinamit u nogama. Nije sve u genetici, mogo toga je u načinu treniranja i ishrani. Ovaj kao da svako jutro doručkuje burek i jogurt.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA