≫ 

Partizanu stiže "mašina za blokade": Rođeni Sarajlija, najbolji "zaštitnik obruča" u NCAA

Mladi, kvalitetni, ali i neafirmisani igrači iz američke koledž košarke ovog leta su pod posebnim "skenerom" uprave Partizana

  • 11

Dan pošto je obelodanjeno da će australijski centar Džok Lendejl (23, 2011) krenuti put Beograda na potpis ugovora sa crno-belima trebalo bi da krene još jedan potencijal iz američke univerzitetske košarke.

>>> Partizan našao centra, stiže gospodar reketa iz Australije

Reč je o "viđenom" reprezentativcu Bosne i Hercegovine Ajdina Penave (21, 206 cm), krilnom centru koji je minulu sezonu proveo u NCAA ekipi Maršal, inače najboljem blokeru čitave lige sa 3.9 rampi u proseku po meču.

Uz respektabilan učinak u kategoriji blokada, imao je i 15.6 poena, te 8.5 skokova u proseku po utakmici, pa nema sumnje da bi crno-beli sa njim dobili kvalitetnu opciju u reketu.

Posle univerzitetskog staža ovog leta nije izlazio na draft, ali je pokušao da se nametne u letnjoj ligi gde je igrao za Vašington Vizardse.

Partizan je pokazao interesovanje za Penavu, prema informacijama specijalizovanog košarkaškog portala Sportando, a narednih dana biće poznato da li će još jedan igrač iz NCAA naredne sezone obući dres vicešampiona Srbije.

Naravno, biće drugi, pod uslovom da posao prethodno bude završen sa Lendejlom.

Penava je inače rođen u Sarajevu, košarkom je počeo da se bavi u KK Spars, posle čega je usledio prelazak u SAD.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Obrenovac

    29. jul 2018 | 23:24

    Perhani, proslo je vreme kad ste ostavljali hleb i krompir ispred Pionira. Drug Ostoja vraca Partizan u Evroligu, mozda ove, mozda sledece sezone, ali vraca sto posto. Proslo je vreme otimanja igraca, sabotaze transfera, i ostalih Cokijevih prljavih igrica. Uticajan covek danas vodi KK Partizan.

  • Marko78

    29. jul 2018 | 20:47

    Toooooooo! Znači sad se pali mašina?! 😂 😂 😂

  • koja

    29. jul 2018 | 21:27

    bravo za upravu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA