≫ 

Australijanac objasnio zašto je izabrao Partizan: Odatle se ide u NBA! (VIDEO)

Crno-beli dobili novog aduta pod obručem

  • 6

Australijski košarkaš Džok Lendejl potpisao je dvogodišnji ugovor sa Partizanom.

Džok Lendejl je četvrto pojačanje Partizana ovog leta, nakon Zagorca, Nikolića i Pejdža, crno-beli tim je jači i za australijskog centra koji je tokom ovogodišnje NBA letnje lige igrao za Atlanta Houks, uz učinak od pet poena i 5,8 skokova po meču.

Nastupajući za Univerzitet Sent Meris, Lendejl je tokom prošle sezone u proseku imao "dabl-dabl" učinak od 21,1 poena i 10,2 skokova, što mu je donelo priznanje za najboljeg igrača na zapadnoj obali, odnosno izbor u drugu najbolju petorku kompletne NCAA.

Novi centar Partizana NIS, rođen je 1995. godine i visok je 211 centimetara. On je kasno uveče u ponedeljak potpisao dvogodišnji ugovor sa crno-belima, a za australijske medije je objasnio svoj izbor.

San o NBA ligi je još živ. Ali pogledajte puteve drugih momaka iz Australije koji su sada u NBA. Proveli su tri ili četiri godine po Evropi. Izgradili samopouzdanje, doveli tela u red, naučili da igraju protiv odraslih muškaraca. Vidite da svake godine pet ili šest momaka iz Evrope odlazi iz evropskih timova u NBA.

- Verujem u sebe, verujem i da ću ja biti među njima. Mislim da promena scenarija i izgradnja samopouzdanja kao profesionalcu neće biti loša ideja. Rekli su mi da imaju prostor u timu na mojoj poziciji. Rekli su da ću imati priliku da igram i da će se igra vrteti oko mene. To je sve što mi je bilo potrebno. Još sam mlad i učim. Za mene ne bi bilo dobro da sam otišao u NBA i da sedim na kraju klupe – rekao je Lendejl.

VIDEO - Legendarni Danilović sa budućom teniskom šampionkom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA