≫ 

PET važnih stvari koje je Partizan uradio ovog leta, a upućuju na to da će biti kadar da napadne ABA ligu!

Crno-beli su užurbano radili ovoga leta i nikad u boljoj situaciji dočekuju start sezone

  • 30

Košarkaši Partizana kao zapete puške čekaju početak priprema za novu sezonu (ponedeljak 13. avgust). Za sezonu koja bi po mnogim parametrima mogla da bude njihova.

Formiran je dobar tim i cilj da se napadne ABA titula nije toliko nerealan. Sa druge strane ni u Evrokupu ne manjkaju ambicije.

>>> Partizan dobio novog trenera fizičke pripreme, radio je sa Divcem, Bodirogom, Rebračom

Posle tri godine tavorenja, Partizan je sada prvi put jasno pokrenuo korake koji mogu da budu krucijalni za budućnost kluba.

Najpre su obnovili sastav prvog tima. Stigli su mladi,ali perspektivni igrači Amar Gegić (20), Aleksej Nikolić (23) Rade Zagorac (23) Džok Lendejl (23), Markus Pejdž (25) na koje mogu da računaju duži vremenski rok.

Osim dovođenja igrača za prvi tim, Partizan je uradio još pet važnih stvari koje mogu biti dobar pokazatelj da su ozbiljni u nameri da se vrate u Evroligu.

1. SPORTSKI DIREKTOR

Posle više od 30 godina u klubu Dragan Todorić nije više na funkciji sportskog direktora, koju praktično nije ni obavljao valjano poslednjih 15 godina. Sada je tu Nikola Lončar, momak koji je sa puno ambicija prihvatio ovaj posao i ne želi da bude ikebana.Nema sumnje da ima kontakte, da zna košarku i da može da pomogne treneru u kreiranju vizije tima.

Ljudi koji stvaraju novi Partizan: Vlada Dragutinović gore levo, Ostoja Mijailović donji red prvi levo, Nikola Lončar u sredini Foto: MN Press

2. SARADNJA SA EKIPOM MLADOST ZEMUN

Partizan je preuzeo zemunski tim kao svoju filijalu, pa će sada svi mladi igrači Partizana koji ne mogu da igraju za prvi tim trenutno igrati za Mladost u KLS ligi.

Odličan koncept koji je pre 15 godina samo kroz ekipu Torlaka donosio fenomenalne rezultate (kao juniori se u Torlaku kalili Veličković, Tripković, Perović, Borovnjak itd.)

3. OBEZBEĐIVANJE SOPSTVENE HALE ZA TRENING

Još jedan potez Uprave i sportskog sektora koji je pokazatelj da se želi ozbiljno vratiti u vrh. Partizan je na tri godine zakupio sportski centar Korn koji ima svoj balon sa košarkaškim terenom, gde će trenirati mlađe kategorije.

Jako je važno imati trenažne uslove da se radi i mimo treninga individualno jer tako igrači napreduju bolje. To je ono što Zvezda godinama ima, dve hale za trening i igranje utakmica mlađih kategorija. Partizan nije dugo izbacio igrača iz svoje škole, a škole Mege Bemaksa, Zvezde i Borca iz Čačka su preuzele primat sa mladim igračima.

Prošle godine osvojen neočekivano Kup Koraća Foto: Telegraf

4. DOVOĐENJE ISKUSNIH TRENERA U STRUČNI ŠTAB

Iskusni Milan Minić koji je preturio mnogo toga preko glave biće član stručnog štaba Partizana i pomagaće Nenadu Čanku, a osim njega nedavno je priključen i vrhunski trener za fizičku pripremu Sead Krdžalić.

Partizan je vratio trenere koji su nekada radili sa najvećim igračima sa ovih prostora i imaju iskustvo neprocenjivo u ovom trenutku.

5. DOLAZAK VLADE DRAGUTINOVIĆA U OMLADINSKU ŠKOLU

Nekadašnji plejmejker Partizana, a kasnije skaut i agent igrača Vlada Dragutinović je novi šef omladinskog pogona Partizana. Čovek koji ima mnogo iskustva u time gde se nalaze talentovani igrači i kako ih animirati da dođu u Partizan.

Zanimljivo je da i Dejan Srzić Susla poznati trenera mlađih kategorija ima svoj klub u kome razvija igrače i šalje ih Partizanu.

VIDEO: Ovo je hala gde će trenirati klinci Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stockholm

    9. avgust 2018 | 14:56

    Još da se vrati Salo ribar i Dulo kolekcionar slika ... Ma daj hahahah

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    9. avgust 2018 | 13:00

    Пет важних ствари за 5 о место. Слабији су и од нас, Цедев,Будућ и фмп.

  • Sasa

    9. avgust 2018 | 12:53

    Nije ovo partizan ove godine su KK Mladost prosle bili Dinamik tesko mogu u plejof nemaju realno nikakve sanse

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA