Mornar doveo Indijanca, i to pravog, strelca jedne od najluđih trojki tokom "martovskog ludila" (VIDEO)

Novi košarkaš Barana pripadnik je plemena Ho Čunk

  • 1

Jedno od pojačanje crnogorskog ABA ligaša Mornara, poslednje koje je pristiglo u Bar, je Amerikanac Bronson Kejnig (24), reč je o momku rođenom u Viskonsinu, a inače je Indijanac!

On je pripadnik plemena Ho Čunk, poznatog i po imenu Viskonsin Vinebago pleme, koje je jedno od zvanično priznatih od strane Sjedinjenih Država.

Sem toga što je prvi put u istoriji doveo Indijanca, Mornar je u Bronsonu dobio momka koji iza sebe ima iskustvo na Univerzitetu Viskonsin, gde je, kao "sofmor", beležio 17 poena i tri asistencije u proseku po meču. Radi se o odličnom šuteru za tri poena o čemu svedoči i podatak da je rekorder Univerziteta po broju pogođenih trojki.

Pre godinu dana izašao je na NBA draft, privukao je pažnju Milvoki Baksa sa kojima je potpisao takozvani dvosmerni ugovor, ali je već u septembru završio epizodu u NBA ligašu.

Nedelju dana kasnije opropabo se i u trening kampu Čikago Bulsa, ipak ni u redovima "Bikova" nije uspeo da se izbori za ugovor, pošto je "katovan" pred sam početak predsezone.

Posle toga je igrao za Grand Rapidse.

Najblistaviji trenutka karijere bile su dve njegove trojke u poslednjih desetak sekundi u meču drugog kruga završnog NCAA turnira pre dve godine, protiv Ksavijer Musketirsa. Kejnig je onu odlučujuću pogodio iz samog ćoška u poslednjoj sekundi napada, za pobedu i neverovatnu erupciju slavlja navijača Viskonsina.

Pogledajte taj momenat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko78

    11. avgust 2018 | 21:21

    Pa sta je tu spektakularno? Humska je puna indijanaca pa se ne hvale! 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA