≫ 

Preuzimam srpski klub, ali nemate para da platite da vam otkrijem Zvezda ili Partizan: Italijanski trener raspalio maštu "večitih"! (VIDEO)

Andrea Trinkijeri analizirao ABA ligu i odao "malu tajnu" koja će raspaliti maštu navijača Zvezde i Partizana

  • 18

Italijanski stručnjak Andrea Trinkijeri deo je košarkaškog kampa "Košarka bez granica" koji se do subote održava u Beogradu. Među svetskim zvezdama, on svoje znanje nesebično deli sa mlađim naraštajima ali i sa svima koji požele da saznaju nešto novo.

>>> Legendarni NBA trener: Obići ću manastire po Srbiji, samo da me ne vozi Žarko Paspalj! (VIDEO)

Baš zato je i za Telegraf.rs govorio o mnogim stvarima koje ga povezuju sa našom zemljom, a priča, kako to obično biva, osim košarke, koja ga uvek preti u stopu, naročito u Srbiji, počinje i od kuhinje.

- Ovde kada dođem, uvek gledam televiziju jer ima puno košarke. U Srbiji, prva stvar je košarka i mogu je gledati 24 sata na dan. U drugim zemljama to nije tako jednostavno. Onda, moram zvati trideset ili četrdeset ljudi, inače se svi uvrede.  Tako da...prvo košarka, a onda idemo na roštilj. A to, šta jedemo, ne smem reći.

O tome kakav je osećaj kada uđe na NBA kamp, na kojem su, između ostalih, Greg Popovič, Vlade Divac, Bogdan Bogdanović, Jokić, Rađa, Marjanović, Teodosić, Geri Heris, Trinkijeri kaže:

- Super. Dođem u dvoranu i vidim preko dvadeset ljudi koji su preko 2 metra. Fantastični su igrači ovde.

Andrea Trinkijeri na kampu "Košarka bez granica" sa Popajem Džonsom; Foto: Marko Jovanović

Prati košarkašku scenu kako u svetu i  Evropi, tako i na Balkanu. Uspehe je nizao gde god da ga je košarkaški put naveo . On smatra da ABA liga po kvalitetu ne zaostaje za velikanima i pored toga što Srbija posle mnogo godina nema svog predstavnika u Evroligi.

- To se dešava. Priča je takva da je ABA liga puno bolja. Cedevita će biti dobra, Partizan će biti,  ja mislim, izvrstan. Zvezda je super igrače dovela. Budućnost je super, igrali su fantastičnu sezonu. Pitanje je samo da li će znati da prežive najjaču evropsku ligu. Preživeti je prava reč. Trideset utakmica, back-to-back utakmice za naše, evropske uslove je izuzetno teško.

Harizmatični Italijan često je dovođen u vezu sa klubovima sa ovih prostora. Tako su ga brojni navijači, posle otkaza koji je dobio u Bambergu, spajali sa Crvenom zvezdom, za koju kaže da će kroz igre u Evropkupu profitirati.

 -  Korak unazad, da posle bude dva koraka unapred jer imaju jako dobru ekipu sa puno talenta. To je Zvezda. U napadu su zbilja jako interesentni, moraju se složiti zajedno. Evrokup će im pomoći da ne uđu u mašinu koja ti pokupi svu energiju.

Trinkijeri na klupi Bamberga u meču sa Zvezdom; Foto: Marko Todorović

Ono što će posebno zagolicati maštu najjačim klubovima u Srbiji jeste činjenica da će, sa velikom željom, Trinkijeri preuzeti neki od srpskih klubova.

- Ja mislim da će se to pre ili posle desiti. Ja sam uveren u to.

Uvek raspoloženi, šarmantni Italijan, ostao je ipak nedorečen na pitanje da li je reč o Zvezdi ili Partizanu?

- Vi to mene pitate? Vi to mene pitate? Nemate vi dovoljno para da ja odgovorim - kroz smeh je "odbrusio".

Da podsetimo, Andrea Trinkijeri je u karijeri vodio selekciju Grčke,  proglašen je za najboljeg trenera Evrokupa 2014. godine, ima niz trofeja u Italiji, Nemačkoj i Rusiji, a poslednji obavljao  je u Bambergu sa kojim je nekoliko sezona igrao važnu ulogu u prvenstvu Nemačke.

Kompletan intervju sa Trinkijerijem  možete pogledati u videu.

VIDEO: Greg Popović voli Srbiju ali ne voli da ga po zemlji vozi Paspalj

(Saša Grujović - s.grujovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • crno beli je

    16. avgust 2018 | 13:57

    dolazi u Partizan posto zna da je to jedini pravi klub i da samo iz partizana moze ici u svijet,,akoode u zvezdu..onda je njegova karijera zapecacena i mozda ga jedino uzmu u kini..zvedzinoj baz..bodstil za zvezdase...

  • Ni

    16. avgust 2018 | 15:08

    Gospodine TRINKIJERI, po ceni da nikad ne dodjete u Zvezdu, nemojte ici u suprotni tabor( nemogu im cak ni ime kluba pomenuti ) jer ce te time unistiti veliku ljubav koju zvezdini navijaci gaje prema vama , a posebno Ja. Pozdrav

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    16. avgust 2018 | 14:21

    Уф, много тешко да се погоди. Па гробаре и у АбА ретко ко узима за озбиљан клуб, а камоли у европским оквирима.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA