Četiri minuta suštine košarke iz glave trenera Partizana i jednog od najboljih skauta Evrope! (VIDEO)

Milan Minić biće savetnik Nenadu Čanku u Partizanu sledeće sezone i njegovo znanje i iskustvo će biti od presudnog značaja da se rešavaju problemi na terenu koji nastaju u igri

  • 6

Milan Minić je više od 30 godina u košarci, a najduže je proveo kao asistent Dušana Ivkovića od 1991. do 2001 u Grčkoj kroz klubove PAOK, Panionios, Olimpijakos i AEK. Vodio je samostalno i Aris iz Soluna, kao i Nemački Keln, i Lokomotivu iz Kubana.

Svojevremeno je u reprezentaciji Jugoslavije bio asistent i Ivkovići i Željku Obradoviću više kao skaut ostalih timova, gde je precizno dostavljao sve informacije o rivalu i njegove slabe i jake strane.

Nadam se da ću pomoći da nađemo kvalitetniji put, ne lakši, jer lakši ne postoji, već kvalitetniji. Treba da odgovorimo izazovima na terenu. Motivisan sam da rešavam probleme na terenu, a ovde ih ima.

- Veliki izazovi se rešavaju na terenu, a kada ih rešite čeka vas lepa nagrada- kaže Minić i dodaje.

Milan Minić na utakmici reprezentacije Srbije sa Nemanjom Nedovićem Foto: Marko Todorović

- Naše je da napravimo tim koji je konkurentan na terenu za vreme utakmice. Nagrade su velike, problemi su veliki - ističe on.

Na pitanje da li nešto iz reprezentacije Srbije može da se prenese i u Partizan

- Svaki tim ima svoj otisak prsta i ne može da se prenosi na njega nešto iz drugog kolektiva. Mora da se vidi sa kakvim igračima se radi i da se njima podredite. Mogu da obećam tri stvari RAD, RAD, RAD.

- Osim toga treba strpljenja, jer u sportu rezultat ne dolazi u vreme kada se radi mnogo, već malo posle toga. Mora da se krčka malo. Imamo temelj, prvi put Partizan ima svoju infrastrukturu. Može da trenira kad hoće i koliko hoće i to je ono što je bitno.

(S. Grujović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan S.

    17. avgust 2018 | 12:52

    Kakvi skauti i pomoćni treneri...Partizanki ponovo predstoji bitka za 4.mesto u Aba i novo "peglanje" od Fmp-a u Kls-u.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    17. avgust 2018 | 12:06

    Јел ради за паре или за бурек? Опет за њих Топчидер у три смене. У дуговима до гуше, нема ког играча да продају, а овамо доводе тренере, скауте...мада и они јаки кад су ту дошли. Клуб 5 место, у ЕК за поправку кош разлике...

  • Damir

    17. avgust 2018 | 11:51

    Doktor kosarke 💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA