≫ 

Srbija zvala najtalentovanijeg košarkaša Evrope da obuče naš dres, ali je Makabi sprečio transfer!

On je sin biveg košarkaša i kapitena Crvene zvezde, pa sa te strane ima i pravo da zaigra za nacionalni tim Srbije, ali pitao se i Izrael

  • 4

Deni Avdija (17,203) sin nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde Zufera Avdije, bio je najbolji igrač Izraela na Evropskom prvenstvu do 20 godina na kome su osvojili zlatnu medalju.

Avdija je predvodio svoj tim sa 12,2 poena po meču i 6,4 skoka.

>>> Zašto mi nemamo ovakvog igrača? Sin legende Zvezde doneo Izraelu zlato na Eurobasketu za mlade

Osim Avdije u idealnu petorsku šampionata izabran je njegov saigrač Jovel Zosman, te Filip Stanić iz selekcije Nemačke, Kostja Mušidi takođe iz Nemačke i Hrvat Mate Kalajzić.

Međutim, Deni Avdija je trebalo da pre neku godinu zaigra za kadetsku selekciju Srbije. Naš Košarkaški savez ga je tada zvao, jer zbog oca može da ima državljanstvo Srbije, i da nastupi za našu selekciju.

Međutim,  najveći izraelski klub Makabi je sprečio da Deni zaigra za Srbiju. Pošto je rođen u Izraelu i član je Makabija sa kojim ima šestogodišnji ugovor, "ponos Izraela" nije želeo da takav biser izmakne i da igra za neku drugu selekciju.

VIDEO Kako su Bobi i Teo zgazili Toronto Raptorse:

(Telegraf.rs/Izvor: Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    23. avgust 2018 | 10:53

    To je samo dokaz koliko ih je uspeh promenio. Ma ni dozivorni ugovor ni jokicevic 150 miliona me ne bi sprecilo da obucem dres sa grbom ove zemlje!!!

  • srbijanac

    23. avgust 2018 | 20:32

    trebalo je da nadju nacina da ga uzmu a ne da dozvole da im klub diktira da su malo digli prasinu decko bi mogao da bira bar bismo znali da je on odlucio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA