≫ 

Janković tužio Zvezdu, dobio je raskid ugovora na Sudu: Nezakonitim radnjama hteli su da me spreče da odem iz kluba

Sada već bivši igrač crveno-belih u potrazi je za novim angažmanom, da li će to biti Partizan ostaje da se vidi

  • 30

Stefan Janković je od srede i formalno bivši košarkaš Crvene zvezde. Krilni centar, koji je ušao u spor sa crveno-belima zbog želje da napusti klub, a to mu, kako kaže, nije bilo omogućeno, pa je pokrenuo i sudski postupak zbog neisplaćenih zarada.

>>> Gde je, ne vidim ga ovde? Urnebesna reakcija trenera Zvezde na pitanje o Jankoviću! (VIDEO)

Tokom leta za Jankovića se spekulisalo da je želja Partizana, navodno je upravo zbog crno-belih želeo izlaz sa Malog Kalemegdana, koji je na kraju i dobio odlukom Arbitražnog suda Košarkaškog saveza Srbije. Sada je i zvanično slobodan igrač. verovatno ne zadugo, pošto, kako kaže, zajedno sa menadžerima, razmatra najbolje opcije za nastavak karijere.

Janković je o svemu što se dešavalo od završetka minule sezone naovamo, obavestio navijače putem saopštenja koje prenosimo u celosti.

"Poštovani predstavnici medija, poštovani navijači,

Ovim putem želim da vas obavestim da sam odlukom arbitražne komisije Košarkaškog saveza Srbije od današnjeg dana postao slobodan igrač, čime je završen moj angažman u KK Crvena zvezda.

Nakom ove odluke, obraćam se javnosti sa željom da izbegnem bilo kakve spekulacije u vezi sa mojom odlukom da iniciram raskid ugovora sa svojim dosadašnjim klubom. Kao sportista i profesionalac, svoje obaveze sam u dosadašnjem toku karijere uvek izvršavao savesno, poštujući pravilnike i propise u klubovima, kao i školama u kojima sam igrao košarku. S druge strane, tokom i nakon sezone 2017/18, KK Crvena zvezda je nekoliko puta prekršio odredbe ugovora, kao i naknadno postignute dogovore na koje sam pristajao u najboljoj nameri da se nastali problemi reše.

>>> Zvezda pokrenula disciplinski postupak protiv Jankovića, jer se nije pojavio na prozivci!

Nakon niza nekorektnosti koje su uključivale i pokušaj da se nezakonitim radnjama ospori i spreči moje pravo na odlazak iz kluba, osećam obavezu da to javno i kažem, ali i da se obratim sudu kako bih se zaštitio. Zbog svega što se desilo, doneo sam odluku da po nekoliko osnova pokrenem tužbu protiv KK Crvena zvezda, o čemu ću više moći da pričam tek nakon izricanja presude. Zbog toga, ovim putem molim javnost za razumevanje što na temu sudskih sporova ne mogu trenutno da dajem komentare.

Stefan Janković na utakmici sa Partizanom minule sezone Foto: MN Press

Ovim problemima, u budućnosti će se baviti moji advokati, dok ću se ja u potpunosti posvetiti svom zanimanju i želji da nastavim da igram košarku. Od današnjeg dana, moji menadžeri i ja ćemo razmotriti interesovanje klubova i nadam se, uskoro doneti odluku o tome gde ću nastaviti svoju karijeru.

Svojim saigračima i trenerima iz prošle sezone, želim da se zahvalim na svemu i poželim im puno sreće i uspeha u budućnosti.

>>> Jankovićev potez na Instagramu razbesneo Delije: Obrisao je informaciju da je igrač Zvezde!

Još jednom, želim da naglasim kako sam odluku da iniciram raskid ugovora sa Crvenom zvezdom doneo iskljčivo iz profesionalnih razloga i iz lične želje za napretkom u karijeri.

Želeo bih da obavestim javnost da ovim obraćanjem želim da stavim tačku na temu mog odlaska iz Crvene zvezde i da naglasim kako ću o svom odnosu sa tim klubom u budućnosti moći da se oglasim tek nakon pravosnažnih presuda za tužbe koje sam podneo.

Moja želja je da radim ono što u životu najbolje znam, a to je da igram košarku. Stvari koje su se desile, ostavljam iza sebe i fokusiran sam na nastavak karijere", napisao je Janković.

Janković ima 25 godina, a prošle sezone je prosečno beležio 5,5 poena uz 3 skokoa po utakmici u ABA ligi, a 3,8 poena i 2,5 uhvaćenih lopti u Evroligi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzastin Biber

    12. septembar 2018 | 16:56

    Dodji u Humsku, da im nabijemo jos kompleksa prelaskom njihovih jajboljih igraca iz manjeg u veci klub

  • 30*

    12. septembar 2018 | 16:41

    Hoces da napreduje, pa gde ces to da napredujes, jer tamo gde treniras vec mesec dana, u "instituciji" koju svi kantaju sa 30-40 razlike. Cao, zdravo.

  • Pixi

    12. septembar 2018 | 17:01

    Predji u Partizan ,oni redovno placaju tek sada isplacuju Raska Katica .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA