≫ 

Senzacija, Bugari porazili Francusku! Slom De Koloa, Batuma, ne pomaže ni Lesor u Botevgradu

Di Bost predvodio Bugare do velikog trijumfa

  • 5

Veliko iznenađenje priredili su najbolji košarkaši Bugarske, pobedili su u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo favorizovane Francuze na svom terenu rezultaom 74:68. 

Bio je to prvi poraz Trikolora posle šest utakmica u grupi K, u kojoj su im prvi pratioci Češka i Rusija, a Bugarima treća pobeda koja im daje neku, ali i dalje malu nadu da mogu do plasmana u prve tri selekcije u grupi.

Briljirao je naturalizovani Bugarin, novi član Himkija Di Bost sa 17 poena, na drugoj strani identičan poenterski učinak imao je Nikolas Batum, međutim nije imao očekivanu podršku u Nandu De Kolou koji je meč završio sa samo 8 poena (0/4 za tri).

Za Francuze je 17 minuta igrao i bivši krilni centar Zvezde Matijas Lesor, i nije se proslavio, ubacio je samo tri poena, doduše iz jednog šuta.

Na drugoj strani, Dimitar Dimitrov je dodao 16 poena, Pavel Marinov 13, pa se nešto lošija predstava najboljeg igrača bugarskog tima Saše Vezenkova (9p, 4/14 iz igre) nije odrazila po konačan ishod.

Bugari su sjajno isparirali gostima, uspeli da odigraju egal, a onda u poslednjoj deonici kreiraju ključnu seriju 8:0 koja je i rešila pitanje pobednika.

Uzalud je bio poslednji udar Francuza posle nekoliko praznih minuta, De Kolo i Batum su preuzeli odgovornost pred kraj, međutim nije bilo preciznih hitaca sa distance, pa su Bugari mogli da odahnu i proslave jednu od najvećih pobeda poslednjih godina.

Grupa K

Bugarska - Francuska 74:68

Finska - BiH 85:81

Češka - Rusija 80:78

TABELA: Francuska 6-1, Češka 6-1, Finska 4-3, Bugarska 3-4, Rusija 3-4, BiH 2-5.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    13. septembar 2018 | 20:50

    Cuj ne pomaze cak ni veliki lesor...

  • PFC

    13. septembar 2018 | 20:43

    Kako to da Lesor ne pomaze! Takav igrac, neverovatno.

  • Ja...RS

    14. septembar 2018 | 10:58

    Kad se sad nisam slogirao,Lesor ubacio trojku 😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA