≫ 

Vratio se! Hejvord ponovo igra košarku godinu posle mučne povrede koja ja zgrozila svet

Košarkaš Seltiksa ponovo u punom treningu, 11 meseci nakone jezivog loma potkolenice u uvodu prve utakmice sezone sa Klivlendom

  • 0

Skoro godinu dana posle jezivog loma potkolenice na otvaranju minule NBA sezone, košarkaš Boston Seltiksa Gordon Hejvord ponovo je u punoj fizičkoj i mentalnoj snazi, na parketu u igri "5 na 5" - spreman za novu sezonu nakon košmara koji je iza njega.

Bivši lider Jute, koji je prethodne godine stigao među Seltikse sa etiketom velikog pojačanja, zajedno sa Kajrijem Irvingom, odigrao je tek nekoliko minuta za novi klub, užasna povreda i dugotrajno lečenje iste odvojili su ga od terena praktično godinu dana.

Polako se Hejvord vraćao, nije se žurilo sa povratkom zbog komplikovane situacije, ali sada je, kako i sam kaže, fit 100 posto da praktično ponovo debituje za prošlosezonskog finalistu Istočne konferencije.

- Rekao bih da sam praktično 100 posto spreman - rekao je nasmejani Hejvord novinarima posle jednog od treninga Seltiksa, i time, maltene otklonio dileme da li će trener Bred Stivens moći da ga koristi već od starta sezone.

- Za neke stvari je, ipak, potrebno vreme - iako sam fizički 100 posto fit, nisam, recimo, u smislu košarkaške igre, jer nisam igrao godinu dana. Pokušavam da pohvatam neke stvari. Taj poslednji korak ka mom potpunom povratku, gledano sa mentalne tačke gledišta, je prilično zahtevan. Za njega će mi biti potrebno najviše vremena, ali, kao što rekoh, osećam se sjajno.

Najteži trenutak u karijeri je sada iza Hejvorda Foto: Tanjug/Ap

Boston će u Hejvordu, onda kada ovaj bude povratio ritam koji je imao tokom karijere u Juti, definitivno biti kandidat za najviši plasman. Minula sezona pokazala je svu snagu ovog tima, kojije, bez Kajrija i Hejvorda u plej-ofu, igrao kao u transu, sve do finala Istoke gde je udario na Lebronov Klivlend.

Sada, sa Hejvordom, i Irivingom, navijači Bostona očekuju samo najbolje.

- Toliko je dobro biti opet na terenu, igrati opet uz saigrače - nije krio zadovoljstvo Hejvord što može da se maksimalno preda radu, kao nekad.

- Prethodne dve nedelje, i mesec koji je pred nama pre starta sezone, biće period da još više uđem u takmičarski ritam, osetim košarku, uđem u ritam, tajming. Iako zaostajem za nekim stvarima, presrećan sam što sam opet zdrav - rekao je Hejvord.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA