≫ 

Srpski basketaši prvaci Evrope, uzeli jedini trofej koji im je nedostajao!

Još jedan veliki uspeh Buluta i ekipe

  • 16

Srpski basketaši prvi put su se popeli na krov Evrope!

Posle četiri svetske titule i pregršt klupskih i reprezentativnih priznanja, ekipa u sastavu Dejan Majstorović, Marko Savić, Dušan Domović Bulut, Marko Ždero osvojila je i jedino takmičenje koje im je do sada uvek izmicalo - Evropsko prvenstvo, i to posle dramatične pobede nad Letonijom 19:18!

>>> Grci u poslednjoj sekundi srušili Gruzine, prvi prošli u Kinu i pomogli Srbiji! (VIDEO)

Srbiji je ovo bilo drugo finale Evropskog prvenstva, u prvom su poraženi od Slovenije 2016. godine, dok su prethodne godine, i pre toga, ispadali pre same završnice, pa je došao trenutak da se konačno popnu i na tron Starog kontineta.

Sjajno su naši momci otvorili meč, stekli ranu prednost koju su održavali i uvećavali sa protokom vremena. Imali smo 8:2 preciznom dalekometnom "paljbom", ipak Letonci su pokazali kvalitet, približili se serijom i stigli do 13:12, pripretili potpunim preokretom...

Ipak, tad na scenu stupa Dušan Domović Bulut koji je u seriji Srbije 4:0 postigao tri poena, pa smo se ponovo rezultatski odvojili na 18:13 - no, ni tada naši basketaši nisu mogli da se opuste. uporni Letonci su odigrali kao u transu, novom serijom poena opasno "zakuvali" sam finiš meča u koji je Srbija ušla sa poenom razlike - 19:18.

Imali su Letonci dve "dvojke" za preokret, a mi mnogo sreće u tim trenucima kada je lopta klizila sa obruča, konačno je pala u ruke Buluta sekund pre kraja, kada je postalo jasno da je pobeda u našim rukama.

Trenutak velikog slavlja srpskih basketaša i navijača neposredno po završetku meča sa Letonijom Printsrkin: Youtube/Fiba

polivanje šampiona: Naši momci slave prvi titulu evropskog prvaka Foto: FIBA

Dušan Domović Bulut proglašen je za MVP- ja šampionata Foto: FIBA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA