Kako su Rađa i Divac do Pirota vozili Jugo bez kočnica i razbesneli Pešića cigaretama: Dino opisao najluđe detalje druženja sa Vladom

Pitanje je da li su se legende košarke bolje kapirale na terenu ili van njega

  • 6

Legendarni Dino Rađa prilično se aktivirao na svojoj Fejsbuk stranici na kojoj otkriva detalje iz bogate karijere, a novu epizodu posvetio je Vladi Divcu.

Rađa i Divac bili su nerazdvojni tandem u ranim danima karijere, slagali su se karakterno i ponekad do ludila dovodili Svetislava Pešića, o čemu je Dino pisao u svojoj poslednjoj objavi, uz nekoliko arhivskih fotografija koje dočaravaju prijateljstvo i rivalstvo na NBA parketima.

Uživajte:

- Vlade Divac.

Od prvih kontrolnih okupljanja perspektivnih igrača pod vođstvom Rusmira Halilovića kliknuli smo on i ja, a tako je ostalo do danas. Uvek mi je bio neko merilo od koga moran bit bolji i zbog njega između ostalog sam sebe gurao napred.

Na kraju balade, mislim da smo obojica napravili veličanstvene karijere i da mu je mesto u Kući slavnih. Samo je pitanje koje će godine on i Toni doći na svoje mesto, a ja ću se veseliti najviše iza njih samih.

Uvek raspoložen za mangupluke Foto: Guliver/Rick Stewart /Allsport/Getty images

Veliki talent za kojeg su se svi tukli. Dolaskom u Partizan nastaju legendarni dueli s nama u Splitu. Inače je uvek bio veliko dete i samo su mu zajebancije bile na pameti. Proveli smo na pripremama mesece i mesece svake godine. Od 1986. do 1991. sami više vremena proveo sa njime nego sa svojima kod kuće.

Slagali smo se na terenu i van njega. Famozni Bormio smo briljirali u finalu. U stvari, sve šta smo igrali skupa je bilo vrh. Znali smo se u dušu. Jedan skače, a drugi trči. U kombinaciji s Tonijem i Draženom, nazakucavali smo se do mile volje. Obojica smo bili prototipovi modernih centara koji trče kao bekovi. Utakmice ka protivnici su uvek bile bez milosti, ali fer. Jedino smo u NBA znali jedan drugome progledati kroz prste.

Par naših piz**rija.

Rađa tokom jednog revijalnogmeča Foto: MN Press

Prvi je među nama imao austo. Famozni Jugo 45. Kad god bih došao da igram u Beogradu, ostavio bi mi ga ispred hotela sa ključem u bravi da imam. Jednom smo na pripreme u Pirot kasnili nas dvojica iz nekog razloga, 18-19 godina. Auto škripi za popizditi i ja ga pitam šta je, a on kaže da nema pojma. Vozimo tako par sati do Pirota i ja ga nagovorim da ode u neki servis (čitaj prvu garažu) i da neko to pogleda.

Dođe majstor do nas i kaže Vi niste normalni. Kočnice uopšte ne postoje. Mogli ste poginuti. A šta smo mi znali tada? Gori na pripremama na Staroj planini nakon ručka i ode on u WC i zapali cigaru. Ja nešto čitam na krevetu i uleti Pešić u kontrolu. Pita ljut kao pas: Ko puši ovde? Očekivao je valjda nisam ja, nisam ja. Ovaj iz WC-a viče: Ja sam. Pešić valjda šokiran okrene se, ode i nikad nije spomenuo ni slovo.

Diki hvala na svemu. Uživao sam igrati zajedno sa tobom i zbog tebe sam bio bolji igrač - zaključio je Rađa.

VIDEO - Greg Popović voli Srbiju ali ne voli da ga po zemlji vozi Paspalj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • draleRS

    21. septembar 2018 | 23:14

    a kako se dino radja hvalio da je pio vino sa franjon tudjmanom na kninskog tvrdjavi kad je trajala oluja,da pisete malo o tome

  • Sale

    22. septembar 2018 | 01:51

    Dajte bre ljudi, prekinite sa prozivkama, covek je Hrvat, i u svakom slucaju dobro je cuti dobre stvari. Svaka cast Dinu Radji,mnogi od njih Hrvata ne smeju da pricaju kako je stvarno bilo. On sme, jer je hrabar i boli ga ona stvar ko sta misli, i na kraju krajeva Veliki je igrac, moze mu se.

  • goxy

    21. septembar 2018 | 21:38

    Što ne objasni zašto nosi majicu ispod dresa! Što krije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA