≫ 

Partizanu drama u Zagrebu! Crno-beli posle "+22" strepeli za pobedu (FOTO) (VIDEO)

Sjajno prvo, pa klimavo drugo poluvreme, hrvatski tim imao šut, doduše sa više od pola terena, za produžetke

  • 36

Košarkaši Partizana trijumfalno su počeli ABA sezonu - pobedom nad Cedevitom u Zagrebu rezultatom 87:84!

Briljirao je Vanja Marinković sa 25 poena (4/6 za tri), briljirao je kompletan tim Beograđana u prvom poluvremenu kada je akumulirao neočekivanih 22 razlike protiv jednog od glavnih pretendenata na tron.

Ipak, u nstavku viđena je drama sa srećnim završetkom po Beograđane.

Cedevita je iz minuta u minut topila razliku, promašila šueteve za preokret, na kraju čak imala pokušaj za produžetak, doduše sa više od pola terena, međutim Kukov hitac nije ušao pa je prednost ostala na strani ekipe Nenada Čanka.

Kod Cedevite najviše su "povukli" Kobs i Bel sa po 19 poena, Benite je dodao 11...

Upravo je pomenuta trojka najviše mučila crno-bele kada se topila razlika, imao je Partizan bajkovitih 53:32 na poluvremenu i malo ko je tada verovao u povratak Alonsove legije stranaca.

Partizanov čovek odluke u Zagrebu: Vanja Marinković ubacio je 25 poena Cedeviti Foto: Cedevita/Marin Susic

Perfektno je funkcionisala igra Partizana u prvom poluvremenu, Marinković je sa dve rane trojke podigao samopouzdanje i sebi i timu, Gagić je po ulasku u igru uneo čvrstinu i efikasnost u reketu, pa je prednost rasla "mic po mic".

Domaći sastav teško se snalazio u prvih 20 minuta, nervoza je bila evidentna, mnogo promašenih šuteva i izgubljenih lopti rezultovalo je činjenicom da se Partizan rezultatski lako odvojio.

Naravno, teško je bilo verovati da Cedevita može odigrati toliko loše i u nastavku, što se i obistinilo.

Početni udar u drugom poluvremenu bio je silovit, Bel i Kobs su preuzeli odgovornost, spustila se razlika na 11 poena, međutim Marinković je tada odigrao ključnu ulogu, sa dve vezane trojke vratio je Partizan na bezbednu razdaljinu sredinom treće četvrtine.

Cedevita nije odustajala, previše je u sastavu hrvatskog tima potencijala da bi se na ovakav način izgubio meč.

Partizan je u najvećem problemu bio od sredine poslednje denice pa sve do kraja meča, Stipanović je polaganjem u kontri približio Cedevitu na 78:79, da bi Kobs u sledećem napadu promašio trojku za potpuni preokret!

Foto: Cedevita/Marin Susic

Čovek odluke u tim trenucima bio je Rade Zagorac, pogodio je možda i ključnu trojku 68 sekundi pre kraja za beg na "plus 4" koji su, ispostavilo se, bili dovoljni Partizanu da odbije dalje udare domaćeg tima u penal-završnici.

Na vrhuncu drame, posle jednog promašenog bacanja Marinkovića na 2.2 sekunde pre kraja, Kuk je imao taman toliko vremena da izbaci loptu sa svoje polovine, srećom nije bio precizan pa su crno-beli mogli da odahnu i visoko uzdignuta čela proslave pobedu na premijeri u Regionalnoj ligi.

Vredi reći da je Partizanu ovo bila prva pobeda u gostima protiv Cedevite posle pet godina!

Cedevita - Partizan 84:87  (17:28, 15:25, 26:18. 26:16)

CEDEVITA: Kobs 19 (5as), Krušlin 4, Perković 4, Benite 11 (6sk, 3as), Žganec, Stipanović 8, Lima 8 (6sk), Bošnjak, Kuk 5 (6sk, 4as), Bel 19, Agilar 6.

PARTIZAN: Pejdž 9 (3sk, 5as), Aranitović 5, Marinković 25 (trojke 4/6, 4as), Gegić 6, Veličković 4, Pecarski, Gavrilović (4sk), Zagorac 12 (7sk, 4as), Lendejl 11 (4sk), Gagić 13 (8sk, 4izg), Nikolić 2 (2as, 3ukr)

ABA LIGA, 1. kolo

Petak

Olimpija - Mornar 87:66

Crvena zvezda - Cibona 78:68

Subota

Cedevita - Partizan 84:87

Nedelja

Igokea - Mega Bemaks 17

Ponedeljak

FMP - Zadar 18

Budućnost - Krka 21

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    30. septembar 2018 | 06:28

    Dodji vise paklena masino, zivim zivot cekajuci te. Bio sam aktivan, bas aktivan..bio sam uz Zvezdu sa mojom bracom u najtezim godinama..i tada nas je bilo vise na tribinama.. a znamo da cemo izgubiti, ali smo tu, i vitlamo glodare okolo da dokazemo sami sebi da postojimo i da smo i dalje jaci, da smo uvek jaci. A izgubimo sa 20 razlike..i pevamo, a debelo zlo npr trazi tajm aut na nekoj utakmici 15 sek pre kraja, vode vise od 20 razlike..uvek sam znao, ali takvi trenutci te podsete sa kolikim zlom imas posla. Jos jace smo pevali Zvezdi, mi Cigani pobedu nismo ni ocekivali..ali smo zapamtili..tako da, dodjite, tu smo. Zlo se vratiti nece.

  • Tanče

    29. septembar 2018 | 22:15

    Bravo Partizane moj! Idemo u nove pobede ♥♥♥♥♥

  • paklena masina

    29. septembar 2018 | 22:09

    Vraca se crno beli pakleni stroj..bez pola tima gaze kroz zagreb..mislim da se komsinica trese..bice ludo kad pocnu gaziti sve pred sobom...paklena masina je krenulaaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA