≫ 

Tomić uspeo da probudi Zvezdu: Crveno-beli se mučili pa razbili Ulm na otvaranju Evrokupa! (FOTO)

Konačan rezultat ne može da pokaže sve padove u igri Beograđana

  • 22

Posle nekoliko uspešnih sezona u Evroligi, košarkaši Crvene zvezde vratili su se u Evrokup u kojem su svoj prvi ovosezonski meč kao domaćini dobili protiv ekipe Ulma sa 88:73 (28:21, 18:22, 16:16, 26:14)

>>> Zvezdin novajlija već bacio navijače u trans: Lupio bananu u napadu, pa razvalio koš brutalnim kucanjem! (VIDEO)

Crveno beli su se u ovo takmičenje vratili posle 4 godine i to pobedom pred 4.876 navijača, koliko ih je bilo na tribinama hale Aleksandar Nikolić. Iako je tokom meča bilo vidnih padova u igri, kojim su protivniku često dozvoljavali da se razigra i serijom poena vrati u meč, osvojeni su bitni poeni pred nastavak takmičenja.

Isto kao i protiv Cibone u ABA ligi, Regland, Lazić, Beron, Faje i Cirbes počeli su meč. Ali, slično kao i u prethodnim utakmicama, usledio je loš start. Majk Cirbes već posle dva minuta ušao je u problem sa ličnim greškama, posle kojih nije mogao da pronađe svoj ritam, pa je Tomić u igru morao da uvede Odža.

Uz to, crveno-beli su lošom odbranom i građenjem lopte u reketu otvorili prostor Ulmu da povede i serijom poena se, posle samo 5 minuta igre odlepi na 11:5. Tomić, u tim momentima, iz igre izvodi Lazića i uvodi Perperoglua, što je odmah dalo rezultat u vidu serije poena Berona i Fajea. Tako je rezultat do kraja četvrtine preokrenut na 28:21.

Do kraja poluvremena, domaći košarkaši igrali su po sistemu "toplo-hladno" jer su na startu druge deonice, umesto da prelome meč i dodatno uvećaju vođstvo, dozvolili novu seriju poena Nemcima koji su do poluvremena uspeli da izjednače rezultat.

Osim toga, u tom periodu, Zvezda je potpuno stala, a novi problem izazvala je treća lična greška Perperoglu zbog koje je morao iz igre.

VIDEO: Tomić o novoj sezoni, očekivanjima i ciljevima KK Crvena zvezda

U nastavku, crveno-beli su se mučili do sredine treće deonice, kada je Tomić zamenio Cirbesa. Ulazak Odža potpuno je preokrenuo meč u korist Zvezde jer je visoki centar potpuno stabilizovao igru u reketu u obe faze igre. Uz to, Regland je Odža konstantno "hranio" loptama, pa je u jednom napadu umalo slomio obruč posle zakucavanja koje je crveno-bele odvelo na plus 10.

Međutim,usledio je novi pad u igri i nove greške, pa je tako posle primljenih poena i nesportske greške Ulm prišao na samo -3.

Perperoglu je trojkama rešetao koš nemačke ekipe; Foto: MN Press

Do kraja, Tomić je po ko zna koji put na meču, morao da "budi" svoje košarkaše koji su, pre svega zahvaljujući trojkama Perperoglua, uspeli da dođu do pobede. Takođe, poverenje trenera,  u potpunosti je u četvrtoj deonici iskoristio i Boriša Simanić koji je poenima značajno doprineo da rezultat na kraju meča bude ubedljiv.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Bili Beron sa 19 poena, a pratili su ga Regland sa 17 i Perperoglu i Odžo sa po 14.

Na drugoj strani istakao se Fotu sa 16 postignutih poena.

Da podsetimo, sledeći meč Crvena zvezda igra 10. oktobra kada gostuje Monaku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niksa

    2. oktobar 2018 | 20:19

    Delije otisao je Omic,sta je sad!!???

  • Delija

    2. oktobar 2018 | 20:27

    Jel moze neko da mi kaže šta se dešava sa navijačima zašto ovako malo

  • PEXON

    2. oktobar 2018 | 20:59

    Bravo Zvezdo.odlicna igra.razocaran sam podrskom navijaca.ali koga nema bez njega se mora.idemo dalje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA