≫ 

Zvezdin čas košarke u Morači: Crveno-beli razbili Budućnost u paramparčad! (VIDEO) (FOTO)

Drugi ubedljiv trijumf ekipe Milana Tomića protiv šampiona za kratko vreme, Perperoglu najefikasniji sa 20 poena, Cirbes ubacio 19, Regland sjajno dirigovao igrom sa 11 asistencija

  • 57

Šampion ABA lige je nokautiran, Zvezda je održala čas košarke u "Morači" u drugom kolu Regionalne lige na mestu gde je u poslednjoj deceniji pobede izbrojala na prstima jedne ruke.

Pokazali su Beograđani kompaktnost, timsku snagu i drugi put za kratko vreme ubedljivo savladali, gotovo ponizili najvećeg konkurenta za titulu, rezultatom 87:71 i sačuvali oreol nepobedivosti ove sezone, uključujući i sve pripremne utakmice.

>>> Tuča navijača Budućnosti i Zvezde: Oba trenera povukli igrače, policija izvela napolje trojicu pristalica crveno-belih

Možda zvuči kao fraza, ali je u Morači postojao samo jedan tim - Zvezda je već u prvoj četvrtini akumulirala dvocifrenu prednost koja je vremenom samo rasla, do najvećih 26 sredinom poslednje četvrtine!

Regland je još jednom demonstrirao klasu, pokazao kvalitet za velika dela, perfektno je Amerikanac dirigovao igrom ekipe sa 8 poena i 11 asistencija (budućnost ukupno 10 ?!), "hranio" loptama saigrače, a ovi "na smenu" zatrpavali koš evroligaša.

Perperoglu je odigrao najbolji meč od dolaska u klub, ubacio je prekaljeni Grk 20 poena (3/4 za tri) za 24 minuta, Cirbes je bio autoritativan u reketu sa 19 poena, Beron je dodao 15, Odžo 11...

VIDEO: Pogledajte atraktivno zakucavanje Fajea za prve poene Zvezde na utakmici

Nema prolaza pored Zvezdinog kapitena: Lazić ometa Kotija Klarka Foto: Buducnost VOLI

Nije bilo slabe karike u Tomićevom timu koji u povoju sezone deluje zastrašujuće dobro.

Kao i prvi sudar sa Džikićevim timom u finalu ABA Superkupa u Laktašima, i ovaj u krcatoj i renoviranoj "Morači" imao je isti početak i isti završetak - između toga dominaciju crveno-belih.

VIDEO: Pogledajte najzanimljivije detalje iz prvog poluvremena

Videlo se "iz aviona" da je, za razliku od rivala, Zvezda daleko bolje timski organizovana sa jasno raspodeljenim ulogoma za svakog igrača, složio je Tomić sastav koji je "tukao" po odbrani Podgoričana iz svih oružja: van linije za tri, iz reketa, sa poludistance, iz kontre, prodorima...

Beron je sa brzih osam poena (dve trojke) bio najzaslužniji za početni rezultatski "beg" Beograđana, Pereproglu je u prvim šutevima bio nepogrešiv, Cirbes je ušao u dobar ritam odmah u startu, dok je u igri domaćih "škripalo" na sve strane.

Previše soliranja igrača Budućnosti u trenucima kada nije bilo boljih rešenja pravilo je razliku u korist Zvezde, prednost je rasla sa protokom vremena, a sve veća nervoza se uvlačila u redove ABA šampiona.

Džo Regland šutira preko Gordića Foto: Buducnost VOLI

Uspeli su mini-serijama Podgoričani tek da najave pretnju prilaskom na "-11" razlike, ali bi gotovo po pravilu sledio kontraudar i nova serija super raspoloženih Beograđana čiju je igru majstorski vodio Regland - svakako najveće pojačanje kluba minulog leta.

Često je Džikić povišenim tonom pokušao da probudi svoje letargične igrače, zamerao im na manjku borbenosti kada je vođstvo Zvezde počelo da postaje neprijatno po domaće.

Najefikasniji akteri utakmice Perperoglu i Cirbes se nisu obazirali na probleme protivnika, njihova serija 5:0 u startu poslednje četrvtine bila je tačka na ovaj meč, za muk u "Morači" i kapitulaciju evroligaša koji je do kraja gledao samo kako da "sačuva obraz".

Vredi napomenuti i to da je utakmica nakratko bila u prekidu pre početka druge deonice zbog sukoba navijača na tribinama. Brojnije pristalice domaćeg kluba su napale trojicu navijača Zvezde, koji su uz pomoć policije ispraćeni iz hale.

Budućnost  - Crvena zvezda 71:87 (13:22, 18:23, 19:22, 21:20)!

BUDUĆNOST: Džekson 6 (5sk), Ivanović 10, Su. Šehović 3, E. Klark 8, Barović, K. Klark (3izg), Gordić 11 (6as), Kraft 8 (4sk), Z. Nikolić, Omić 11 (11sk, 2blk), Popović 5 (3izg), D. Nikolić 9.

CRVENA ZVEZDA: Reglend 8 (11as), Radanov, Čović 2 (4as), Perperoglu 20, Lazić, Faje 6 (4sk), Beron 15 (6sk, 3as), Dobrić 6, Ristić, Simanić, Cirbes 19 (6sk), Odžo 11 (4sk).

Nemanja Gordić sa loptom, u stavu Simanić i Regland : Buducnost VOLI
Džo Reglend je imao sedam asistencija već do poluvremena Foto: Buducnost VOLI
Vatrena atmosfera dočekala je košarkaše Zvezde u "Morači" Foto: Buducnost VOLI

ABA liga, 2. kolo

Subota

Zadar - Cedevita 85:95

Mega - FMP 89:61

Partizan - Olimpija 82:79

Nedelja

Budućnost - Crvena zvezda 71:87

Krka - Mornar 21

Ponedeljak

Cibona - Igokea 18

TABELA: Mega 2-0, Zvezda 2-0, Partizan 2-0, Olimpija 1-1, Cedevita 1-1, Budućnost 1-1, FMP 1-1, Igokea 0-1, Cibona 0-1, Mornar 0-1, Krka 0-1, Zadar 0-2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srecko

    7. oktobar 2018 | 19:56

    Buducnost najodvratnija ekipa takodje i navijaci.... Gazi zvezdoooo!!!

  • Partizan

    7. oktobar 2018 | 19:29

    Vi ste ponos Srbije napred komšije razbijte Budućnost.

  • Dragan

    7. oktobar 2018 | 21:47

    Sramno skandiranje navijača buducnosti "ubij , ubij Srbina ..."

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA