≫ 

Kreće prva Evroliga bez srpskog kluba posle 18 godina: Žoc prvi favorit, Kari Pešić vreba iz senke, Radonja debituje sa Bajernom!

Nova sezona Evrolige je pred nama , a čast regiona brani Budućnost

  • 2

Konačno počinje i košarkaška sezona u Evropi u vidu najkvalitetnijeg takmičenja Evrolige. 16 klubova odigraće 30 utakmica svako sa svakim, a osam najboljih odlazi u plej of.

Titulu brani Real Madrid, a ove sezone čast regionalne ABA lige brani Budućnost. Što se tiče favorita oni su svake godine isti a među šest timova se izdvajaju CSKA, Fenerbahče, Real Madrid, Panatinaikos, Olimpijakos i Makabi.

Završni turnir Fajnal for biće odigran u Vitoriji početkom maja.

Detalj sa fajnal fora u Beogradu 2018. godine Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Međutim sistem je takav da i najbolji mogu da se usled čestih utakmica u domaćem šampionatu i Evropi, okliznu, poput Barselone koja dve godine nije uspela da dođe do najboljih 8.

Sada Katalonce vodi Svetislav Pešić, što ih svrstava u favorite iz senke. Barsa već na startu igra derbi kola sa CSKA u Moskvi.

Ove sezone ima i nekoliko novih ekipa koje će osvežiti takmičenje, poput Budućnosti, Gran Kanarije, Bajerna, ali daleko od toga da će biti topovska hrana za ostale. Sistem je takav da se nekad igraju i dve utakmice Evrolige nedeljno, plus utakmica u domaćoj ligi, pa je bitno održati kontinuitet forme igrača.

Nova sezona Evrolige otvara se u Moskvi, gde sjajni CSKA čeka Pešićevu Barselonu. Kvota da će Armejci slaviti s više od 5,5 poena razlike je 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za CSKA - Barselona.

Nema sumnje da će od favorita za titulu uvek sloviti CSKA, Fenerbahče, Olimpijakos, Panatinaikos, ali nije nemoguće da se fajnal fora dokopaju i Makabi, Barselona, Real, Žalgiris.. Sve će zavisiti od toga ko će u plej of, a tamo je sve moguće.

Balkanska kolonija iz Bajerna (Radonjić, Lučić, Mačvan, Dangubić, Jović) dočekuje Efes i kvota na čistog keca je 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Bajern - Efes.

Evroliga 1. kolo:

Četvrtak:

CSKA - Barselona 19.00

Panatinaikos - Makabi 20.00

Bajern Minhen - Anadolu Efes 20.30

Real Madrid - Darušafaka 21.00

Petak:

Budućnost - Armani Milano 18.45

Himki - Olimpijakos  19.00

Žalgiris - Baskonija 19.00

Fenerbahče  - Gran Kanarija 19.45

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mile

    11. oktobar 2018 | 13:40

    zbog koga je tako??? ko je izgubio A licencu??? ko se gura tamo gde mu nije mesto ????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA